23.8 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
UudisedHageri rahvamaja juhatajana asub tööle Mihkel Juhkam

Hageri rahvamaja juhatajana asub tööle Mihkel Juhkam

Hageri rahvamaja uus juhataja on Kohila vallast pärit Mihkel Juhkam, kes alustab tööd 1. juulist. „Soovin, et see töö, mida meie teeme, jääks inimestele silma,” ütleb ta.

Mihkel Juhkam on sündinud ja kasvanud Kohila vallas Sutlema külas ja on läbi aastate olnud aktiivne osaleja ja korraldaja kohalikus kultuurielus. Mihkel ütles, et teda ajendas kandideerima see, et Hageri rahvamaja on talle väga hingelähedane. Ta on selles majas  veetnud palju aega nii lapsena kui ka nüüd noorena.
„Kui avanes võimalus kandideerida juhatajaks, tundsin, et just see on võimalus veel rohkem panustada meie valla kultuuriellu ning ka rahvamaja ja Kohila valla arengusse, sest usun, et maailma ja ühiskonna toimimiseks on meil vaja rahvakultuuris osalemise võimalust. Ühelt poolt selleks, et ürituste näol ennast tavamaailmast välja lülitada ja viibida hetkes, teiselt poolt on rahvakultuuri sündmus või koosviibimine hea koht, kus inimesed saavad sotsialiseeruda, kohata vanu tuttavaid ning luua uusi tutvusi,” ütleb Mihkel.
Kindlasti on iga uue inimese tulek millegi uue andmine. Mihkel ütleb, et Hageri külale kui sellisele ei ole tal suurt mõju. Ta on veendunud, et iga asula arengu eest peaks seisma kogukond ning aktiivsed inimesed. „Mina kui asutuse juht ei saa hakata korraldama küla elu. Kuna Hageri rahvamaja on Kohila valla üks ainsamaid kultuuriasutusi, on minu ülesanne juhina lisaks maja toimimisele olla osa Kohila valla kultuuri korraldamisest ja arendamisest,” sõnab Mihkel Juhkam. Kuid Hageri rahvamaja ellu plaanib aktiivne noormees kindlasti suure jälje jätta.
Mihklit hirmutab kõige rohkem asutuse juhtimine, sest varasemast tal selline kogemus puudub. Ta on olnud küll tubli tiimijuht, kui töötas vahetusevanemana. „Arvan, et suudan piisavalt hästi kommunikeerida ja ennast arusaadavaks teha, kuid siiski on minu suurim hirm juhtimine,” ütleb ta. Hirmud on aga selleks, et neid ületada.
Mihkel Juhkamile meeldib väga näidelda ja tegeleda rahvatantsuga ja kohalik kultuurielu läheb talle väga korda. „Soovin, et see töö, mida meie teeme, jääks inimestele silma ning nad tunneksid huvi, kuidas ka nemad saaksid anda oma panuse Kohila valla ja Hageri rahvamaja kultuuriellu,” ütleb Juhkam ning lisab, et esimene sündmus, mida ta korraldada soovib, toimub kindlasti rahvamajas.
Hageri rahvamaja juhataja ametikoht oli kandideerijate seas populaarne. Vestlusvooru kutsuti viis inimest, kellest mitu olid igati sobilikud ja võimekad kandidaadid juhataja ülesandeid täitma. „Konkursil võitjaks osutunud Mihkel Juhkami vankumatu soov panustada oma kodukoha rahvamaja juhtimisse oli veenev. Tema võime teha laiapindset koostööd, sh Kohila avatud noortekeskusega andis kinnitust kandidaadi tugevusest. Pean oluliseks veel märkida, et Mihkel Juhkam tunnustas eelmist juhatajat Henri Zibot, kes tõi uusi tuuli Kohila valda ning on olnud eeskujuks ja inspiratsiooniks Mihklile. Kordaminekuid igas ettevõtmises, Mihkel!” ütleb Kohila vallavanem Allar Haljasorg.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare