22.2 C
Rapla
Teisipäev, 18 juuni 2024
UudisedMärjamaa päästekomando võitis Lääne eliitkomando võistluse

Märjamaa päästekomando võitis Lääne eliitkomando võistluse

„Lääne eliitkomando 2024” vaatemängulisel võistlusel osales Lääne regiooni 12 kutselist ja kolm vabatahtlikku päästekomandot.

Reedel, 31. mail selgusid Raplas peetud kutsemeistrivõistlustel Lääne regiooni parimad päästekomandod. Järvamaalt osalesid Aravete, Koeru ja Paide, Pärnumaalt Lihula, Vändra, Kilingi-Nõmme ja Pärnu komandod. Raplamaalt olid võistlustules Rapla, Järvakandi ja Märjamaa, Saaremaalt Orissaare ja Läänemaalt Risti kutselised komandod. Vabatahtlikest olid vapralt koos kutselistega osalemas Lokuta ja Kehtna komandod ning Saaremaalt Torgu ja Salme ühismeeskond.

Kutselised päästjad võistlesid liiklusõnnetuse lahendamises, suitsusukeldumises, ohutu sõidu ja veepääste ülesannetes. Lisaks lahendati elanikkonnakaitse ülesanne, kus üksikule eakale oli vaja kriisi tingimustes saada majja valgus, toota puhast vett ja küpsetada valmis pannkook. Vabatahtlike võistlusalad erinesid vaid suitsusukeldusharjutuse osas, mille asemel läbisid vabatahtlikud päästeelementidest kombineeritud teateharjutuse.
“Lääne eliitkomando 2024” võistluse võitis Märjamaa päästekomando koosseisus Raul Roosileht, Kauri Kristal, Andre Astre, Andrus Paunmaa ja Kaur Ülejõe. Märjamaa päästekomando viis võidule stabiilsus erinevatel võistlusaladel – veepääste harjutuses 2. koht, suitsusukeldusel 6. koht, liiklusõnnetusel 3. koht, ohutu sõidu harjutusel 4. koht ning kirsiks tordil oli parim tulemus elanikkonnakaitse ülesande lahendamisel.
Rapla päästekomando jäi tugevas konkurentsis napilt medalita ja leppis 4. kohaga. Küll aga tuli parimaks autojuhiks ehk ohutu sõidu harjutuse võitjaks Aare Sepp Rapla komandost. Lisaks kogus Rapla komando võistkond teise koha punktid liiklusavarii lahendamisel.
Vabatahtlike arvestuses tuli tasavägises võistluses võitjaks Kehtna vabatahtliku päästekomando võistkond koosseisus Eno Hermann, Kaspar Aap-Hermann, Merike Vassil ja Jaanus Vassil. Teise koha saavutas Torgu/Salme VPK ühendvõistkond ning kolmanda koha sai Lokuta VPK koosseisus Veljo Vilbas, Dene Vilbas, Jaanus Jõeveer ja Kairo Edvand.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare