15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Politsei- ja piirivalveamet

Arvutikelmus
Raplamaal elav naine andis politseile teada, et aprilli alguses leidis ta Facebookist reklaami investeerimisvõimaluste kohta, kuhu sisestas enda kontaktandmed. Naisega võtsid ühendust vene keelt kõnelevad inimesed, kes pakkusid abi veebis investeerimisel ja juhendasid teda läbi arvutisse ja telefoni paigaldatud Anydesk’i rakenduse. Naist juhendati valuutaga kauplema ja aktsiatesse investeerima. Kuu aja jooksul kandis naine 22 243 eurot enda pangakonto kaudu maksevahendaja krüptovaluuta plokiahelasse. Praeguseks puudub naisel võimalus enda investeeritud raha ja tulu kättesaamiseks.

Kohila vald
Politseile teatati, et 3. juuni päeval lõi 25-aastane mees Kohila alevis Masti külas asutuse territooriumil 45-aastast meest. Sündmuse asjaolud on selgitamisel.

Märjamaa vald
Politseile teatati, et 14. ja 17. mai vahel tulistati Kivi-Vigalas õhkrelvast kassi, kes vigastuste tagajärjel suri.
Politsei sai teate, et 1. juunil tekkis Märjamaa alevis Lauluväljaku tänaval maja ees meeste vahel konflikt ning selle käigus löödi 44-aastast meest noaga. Lööja lahkus sõidukiga BMW sündmuskohalt. Sõiduk leiti Raplamaalt Vaimõisast, politsei pidas 23-aastase mehe kinni Tallinna lähistel. Sündmuse asjaolud on selgitamisel.

Päästeated

Liiklusõnnetus Uuskülas
28. mail kell 7.54 teavitati häirekeskust Rapla vallas Uuskülas juhtunud liiklusõnnetusest. Kaks sõidukit oli kokku põrganud ning üks neist selle tulemusel kraavi sõitnud. Kiirabi kontrollis autodes olnud juhtide tervise üle, midagi tõsist õnneks inimestega ei juhtunud. Päästjad kõrvaldasid autol süttimisohu ja lükkasid teele jäänud auto liiklusvoost kõrvale ning puhastasid tee sinna pudenenud juppidest.

Maastikupõlengud Märjamaa vallas
28. mail kell 15.42 said päästjad teate, et Rangu külas põleb maastik. Pinnas põles raskesti ligipääsetavas piirkonnas. Umbes 1,5 hektarile levinud põleng likvideeriti kell 22.03. Sündmusele reageerisid Märjamaa, Nõmme, Pärnu, Pärnu-Jaagupi ja Risti kutselised ning Kehtna, Laukna, Lipa ja Valgu vabatahtlikud päästjad.
31. mail kell 13.19 avastati Urevere küla maastikul põleng. Suure tõenäosusega oli maapind süttinud pikselöögi tulemusel, mis süütas kännud ja nende ümbruse. Teataja alustas ise tule okstega lämmatamist ning juhatas päästjad õigesse kohta. Põlengukohta veeti ca 1,2 km pikkuselt voolikud ning umbes 500-ruutmeetrisele põlengule pandi piir kell 14.25. Tulekahju lõplikuks kustutamiseks kulus veel paar tundi ning päästjate jaoks lõppes sündmus kell 16.42.

Elektripost põles
31. mail kell 18.10 teatati häirekeskusele, et Märjamaal Rangu külas põleb ning pillub sädemeid elektripost. Kuna elekter oli sees, ei saanud päästjad kohe tulekahju kustutama hakata. Kui elektrikud voolu välja võtsid, kustutati ka tulekahju kell 20.20.

Aespas põles hoone
1. juunil kell 7.01 teatati häirekeskusele tulekahjust Aespa alevikus Hiie tänaval. Päästjate kohale jõudes oli hoone lausleegis ning päästjatel polnud enam võimalik sinna siseneda. Tulekahju asuti kustutama väljast ning samal ajal kaitsma läheduses olevaid hooneid süttimise eest. Põleng lokaliseeriti kell 8.02. Lõplikult kustutati tulekahju kell 11.19. Kõrvalhoones olnud peremehe tervise kontrollimisega tegeles kiirabi.
Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare