15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
GaleriiGALERII: Raplamaa laulu- ja tantsupidu lõppes võimsalt

GALERII: Raplamaa laulu- ja tantsupidu lõppes võimsalt

Raplamaa laulu- ja tantsupidu „Rõõm elust endast” kutsus kokku terve Rapla maakonna inimesed ja rohkemgi veel. Suur töö kandis vilja ja pidu oli võimas.

Ilmataat rõõmustas kõigiga koos ja hoidis vihmapisarad seekord eemal. Laulu- ja tantsupeolised jalutasid laupäeva pärastlõunal ühises rongkäigus mööda Tallinna maanteed Tammemäe laululavani. Teeäärtesse oli kogunenud väga palju rahvast, kes rongkäigule  kaasa elasid ja neid uhkusega maakonna vägevaimale peole saatsid. „Elagu, elagu ja elagu!” hüüdis publik rongkäigulistele, kelle rivil ei paistnudki lõppu. „Elagu pritsumehed!” hüüdsid pidulised vastu, sest tee piiramisega Välja tänava ristis nägid vaeva just Rapla vabatahtlikud pritsumehed.
Piduliste vastuvõtt Tammemäe laululava juures oli väga emotsioonikas ja häälekas. Kõigil oli uhke tunne, sest alguse sai Raplamaa laulu- ja tantsupidu „Rõõm elust endast”. Suur rõõmupidu laulude, tantsude ja mõnusa muusika saatel pani unustama argimured.
Selle aasta peo juures kiideti sujuvat liikumist ja esinejate vahetumist. Väga mõnus oli näha tantsijaid ja koore koos esinemas, näiteks 1.-3. klassi tantsurühmad esitasid „Toredat paika” ja samal ajal laulsid mudilaskoorid „Maailm on tore paik”. Väikesed lapsed tõmbavad nunnumeetri kohe käima. Tantsijaid juhendas Anne Paluoja ja koore Ülle Piil.
Üks lemmikuid oli kindlasti väikekannelde esitus. Neid juhendas Johan-Kristjan Aimla ja nende esituses kõlasid „Väikekandle valss” ja „Kandleluup”. Kannel on üks väga ilusa kõlaga pill! Mainimata ei saa jätta segatantsurühmasid, kus härrad daame lennutavad – vägev! Mitu kuud harjutamist ja treeninguid oli kandnud vilja.
Peo lõpp oli võimsamast võimsam! Esitusse tuli popurrii isamaalistest lauludest, mida juhendas Andres Heinapuu. Kogu publik ja pidulised tõusid püsti ja tegid kätega laineid. See kõik täitis uhkusega. Kui kellelgi ei olnud veel pidu silmi märjaks teinud, siis lõpuakordid suutsid seda kindlasti.
Peo kontseptsioon sündis Hele Israeli ja Eline Villigu abil, kes võitsid ideekonkursi. „Ühistel kõnniringidel jõuame ikka maast-ilmast rääkida ning viskasin õhku mõtte, et nägin Raplamaa Omavalitsuste Liidu kutset ja me võiks ka maakonna peo jaoks mõtteid kirja panna. Uskuge, selleks läks ainult kannutäis teed ja 15 minutit, nii lihtsalt see tuligi,” ütles Eline Villig. Neid kõnetas rõõmutunne lihtsatest asjadest ning ühtlasi meenus Kustas Kikerpuu lugu „Rõõm elust endast”.
Kehtna vald tänas oma Facebooki lehel rahvatantsurühma K(n)obedad Kintsud, kes on tuntud oma energiliste ning südantsoojendavate etteastete poolest. Kehtna valda esindas maakonna peol 17 kollektiivi. Rapla valda esindas 57 kollektiivi enam kui 800 osalejaga. Kohila vald läks peole 468 laulja, tantsija ja pillimängijaga ning Märjamaa valla osalejate arv maakonna peol oli 511.
Eelnevatel aastatel on üritus olnud tasuta, aga esmakordselt sai selle aasta Rapla maakonna laulu- ja tantsupeol soetada endale toetajapileti viie või kümne euro eest. „Hinnanguliselt me öelda ei oska, kui palju me pileteid müüsime, aga kokku kogusime 255 eurot,” ütles Raplamaa Omavalitsuste Liidu kultuuri- ja hariduse spetsialist Age Tekku ning lisas, et see aitab kindlasti mõne arve katta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare