22.7 C
Rapla
Pühapäev, 16 juuni 2024
PersoonHenry Tombak tunneb droonide hingeelu läbi ja lõhki

Henry Tombak tunneb droonide hingeelu läbi ja lõhki

Kohila alevis tegutseb ettevõte, kus tuntakse droonide hingeelu luuni ja üdini. Tütre toas põlve otsas alustanud Henry Tombak on täna tubli ettevõtte omanik ja ütleb, et drooninduses pole töö otsa saanud.

Aeromeedia OÜ, rahva seas rohkem tuntud kui Droonimaailma juured ulatuvad tagasi aastasse 2012, mil põline Raplamaa mees Henry Tombak otsustas luua uue ettevõtte. Ettevõtluskogemus oli Henryl juba olemas, sest enne droonidemaailma sisenemist oli tal kaheteist töötajaga ettevõte, mille põhitegevusala oli reklaamindus ja meedia. Kui kätte jõudis aga sügav majanduskriis, tuli raskete aegade kiuste teha uusi valikuid, sest nii mitmedki reklaami- ja meediaagentuurid, sealhulgas tema enda oma, panid uksed kinni.
Kirg droonide vastu sai mehe jaoks alguse siis, kui ta ostis oma täna 13-aastasele pojale „suvalise“ kopteri. „Siis lõi lambi põlema, et sellele võiks ju kaamera ka alla panna, see oleks päris vägev!“ Ideelõng hakkaski hargnema sellest, et kopteritele kaamera paigaldada ning õhust filmima ja pildistama hakata. Droonid “mitmikkopterid ehk multirootorkopterid” kujunesid välja kohe pärast selle mõtteni jõudmist. Täna teamegi multikopterit rahvasuus rohkem droonidena. „Tuligi idee, et tahaks ikkagi õhust pildistada ning filmida.“

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare