22.7 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
UudisedRapla turismiinfo- keskus sulgeb lõplikult ukse

Rapla turismiinfo- keskus sulgeb lõplikult ukse

Raplas Tallinna maanteel asunud turismiinfokeskus on sisuliselt olnud suletud juba märtsist saati, kuid tänavu ei avata seda ka suviseks turismihooajaks.

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse arendus- ja turundusspetsialist Anni Vahter ütles, et huvi turismiinfokeskusest info saamise vastu on aastaid järjest vähenenud.

Selle asemel otsitakse teavet interneti teel. “Tänane turist kasutab palju elektroonilisi kanaleid. Praegu on viimistlemisel uuenduskuuri läbinud Puhkaeestis.ee ja Visitestonia.com leht. Raplamaa infot pakub turistile veebileht VisitRaplamaa.ee,” rääkis Vahter.
Kui vaadata statistikat, oli möödunud aastal klientide külastatavus tippajaga võrreldes kordi madalam. Kümme aastat tagasi oli aastane klientide arv ligikaudu 3500, selle hulgas 700-800 välisklienti, aga eelmisel aastal oli kliente kogu aasta peale 800. Madalhooajal oli külastatavus keskmiselt 20-30 inimest nädalas. Kõrghooajal see küll veidi kerkis ning siis külastas keskust 50 inimest nädalas.
Turismiinfokeskust on läbi aastate külastanud kliendid näiteks Jaapanist, Austraaliast, Lõuna-Koreast ja mujaltki. Madalhooaja põhiline klient oli siseturist, kes otsis Eestis reisimise kohta lisamaterjali. Peamised teenused olid Piletilevi piletite müük, suveniiride müük ning info ja trükiste jagamine. Vastavalt EIS-i (endine EAS) rahastamislepingule ei rahastatud juba 2021. aasta algusest turismiinfokeskuste tegevust. Rapla maakond hoidis oma rahaliste vahenditega seda avatuna veel kolm aastat.
“Kui veebruari lõpus võttis infokonsultant vastu uued väljakutsed, otsustati uut inimest mitte palgata ning Raplaski uksed sulgeda,” rääkis Anni Vahter. Turismiinfo teenust pakuti Raplas aastast 1996 ehk kokku 28 aastat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare