21.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 juuli 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Romantiseerib “Mere laul” kalatehast ja Viskoosat?

KUKITEMUKI: Romantiseerib “Mere laul” kalatehast ja Viskoosat?

Konstantin Kuningas

Hiiumaal juunis esietenduv Mait Jooritsa “Mere laul” on Viscosa Kultuuritehase esimene teatriproduktsioon.

See põhineb Soomes 2014. aastal esietendunud Anni Mikkelssoni lavastusel, mille jaoks ta kogus materjali meremehi, kalatehase töölisi ja teisi kalandusisikuid intervjueerides. Kohalik kultuuriuurija Helgi Põllo aitas kohandada lavastusse hiidlaste hingeelu. Lava kujundasid tunnustatud teatrikunstnikud Iir Hermeliin ja Maret Kukkur.
Lavale astuvad Eesti Noorsooteatrist Joosep Uus ja Mait Joorits, Marten Kuningas ning Theatrumist Laura Peterson-Aardam ja Merlin Kivi. Kui Kivile meenutada, et lavakunstikoolis õppis ta Lembit Petersoni kursusel, ütleb ta, et esimesed kaks hooaega on teatris olnud tõesti kõige rohkem seotud Theatrumiga, aga on olnud toredaid töid ja tegemisi ka teistes kollektiivides.
“Otseselt ei oska küll öelda, et oleksin juba kooli ajal arvanud, et saan seotuks selle kollektiiviga – neid asju on raske ette arvata, ei tea kunagi, kuidas elu läheb, aga see oli väga sujuv ja tore üleminek. Ma hindan väga Theatrumi vaimsust ja inimesi. On rõõm, et saan nendega koos loomingulistes protsessides olla ja olen saanud neid paremini tundma õppida,” sõnab ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare