11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
TarbijaRetseptidAvokaado- ja kodujuustusalat

Avokaado- ja kodujuustusalat

Ulvi Blande

Ma ei ole avokaadost suurt midagi valmistanud, sest ma ei oska poes seda valida. Kunagi ei tea, kas satub õiges küpsusastmes. Samas ta mulle maitseb. Töökaaslane andis nõu, et kui avokaadol küljes olev nups tuleb kergesti ära ja ava on õrnalt pruunika tooniga, siis peaks olema valmis. Näpuga vajutades peab olema vetruv, mitte väga pehme. Tasub ettevaatlik olla, et avokaado hoopis mäda poleks. Küps avokaado on seest alati ühtlaselt õrnroheline. Pruunid laigud või triibud vihjavad juba üleküpsenud viljale. Jälgides neid nõuandeid… Noh, seekord läks õnneks.

Vaja läheb: 1 soolakurk, 4 muna, 1 avokaado, 1 küüslauguküüs, 1 spl majoneesi, 1 spl kodujuustu, maitsestamiseks pipart ja soola.

Tee avokaadole noaga mööda kivi ring peale. Siis keera ühte poolt paremale ja teist vasakule. Ühele poole jääb seeme. Löö noa lõikepool seemne sisse, seeme jääb selle külge ja tuleb kergesti välja. Eemalda koor ja tükelda. Hea on lusikaga koore seest sisu välja tõsta.
Tükelda kõik komponendid, sega kokku kodujuustuga, maitsesta.

Mina kasutasin seda leivakattena, aga võib panna ka näiteks hiinakapsa lehele ja süüa kergelt rullikeeratult nagu täidisega kapsalehte.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare