14.4 C
Rapla
Reede, 27 sept. 2024
UudisedJuuru SOS lasteküla korvpalliväljak kaeti astronoomilise maalinguga

Juuru SOS lasteküla korvpalliväljak kaeti astronoomilise maalinguga

Juuru SOS lasteküla korvpalliväljak äratati uuele elule, kui senise väsinud ilme asemel joonistasid 103 vabatahtlikku sinna astronoomilise maalingu, millel on kujutatud päikest ja planeete. Aktsioon oli üks osa Sadolini Let’s Colour ülemaailmsest heategevuslikust ettevõtmisest, mille puhul on SOS lasteküladega koostööd tehtud varemgi. Eestis on selline koostöö esmakordne.

Sobiva kavandi valisid Juuru SOS lasteküla lapsed väljaku jaoks välja ise. Valik tehti umbes poolesaja kavandi seast, mille olid koostanud Tartu kunstikooli õpilased. Kõige enam poolthääli sai Angelina Paršina idee ühendada korvpalliplatsi loogika nutikalt planeetidega.

Korvpalliplatsile uute värvide andmine oli kunstikooli õpilaste jaoks paras pähkel, kuna arvestada tuli nõudliku pinnakattega ja loomulikult mängureeglite tähistega. Juhendaja Marina Aleksejeva käe all valmis suur hulk kavandeid ja ka plaan valitud idee teostuseks. „Kunstiõpilane Angelina Paršina oskas hästi puudutada noorte jaoks huvitavat temaatikat ning arvestada platsi märgistega. Meil on rõõm olla Let’s Colour algatusse kaasatud juba mitmendat aastat järjest, sest see annab suurepärase võimaluse õpilastel selliste mastaapsete projektidega end proovile panna,” kommenteeris Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis.

Foto: Kaarel Kõvatu

Lisaks korvpalliplatsile uue kuue andmisele said kingituse lasteküla pisimad kasvandikud. „Kuna korvpalliplats on mõneti erakordne lõuend ning selleks, et anda loovusele veelgi võimalust, otsustasime uue ilme anda ka viiele lastetoale,“ rääkis Akzo Nobel Balticsi turundusspetsialist Maiu Väli, kes oli ühtlasi kogu projekti koordinaator. Ta lisas: „Kunstiõpilased kuulasid tähelepanelikult ära laste unistused, mis jõudsid seinamaalidele lustaka panda, tsikli, koeraga tüdruku ning jänese ja kassina.“ Seinamaalide valmimist juhendas Tartu kunstikooli õpetaja Anni Vanin.
Aktsioon algas Juurus 15. juunil kell 11. Selle avas Akzo Nobel Balticsi juhatuse esinaine Elena Past. Kunstiprojekt pani Tartu kunstikooli juhendajate käe all ühes rütmis hingama 103 vabatahtlikku, nende seas kunstikooli pealinna õpperühma Ukraina noored, kes kasutasid SOS lasteküla värvikamaks muutmisel 87 värvitooni. Sadolin Let’s Colour on kogukonnaprojekt, mis sai alguse 2009. aastal Brasiilias ja mille eesmärk on tuua kunsti ja silmailu ümbritsevasse keskkonda.
„Eestis leidis projekt esmakordselt aset 2017. aastal Tallinna lauluväljakul ja sellest on saanud tähenduslik traditsioon, mis ühelt poolt panustab ümbritsevasse keskkonda ja teisalt toob kokku kunstihuvilised inimesed,“ kommenteeris Maiu Väli. „SOS lasteküla valisime seekordseks põhiobjektiks, et anda oma panus ühingu 30 tegevusaasta tähistamisse.”
Globaalsel tasandil on Let’s Colour projekti värvid juba jõudnud SOS lasteküladesse, Eestis on tegemist esimese koostööga. „Meil on heameel nii värvikalt sünnipäeva tähistada,“ ütles SOS lasteküla partnersuhete ja kommunikatsioonijuht Katri Laiv. „Juuru majades on lasteküla olnud nüüdseks üheksa aastat ning mõnigi koht vajab värskendust. Eriti tore oli, kuidas kavandite valikuprotsessi kaasati lasteküla kasvandikud, kes ongi sellesama korvpalliplatsi igapäevased kasutajad.“

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare