9.9 C
Rapla
Teisipäev, 22 okt. 2024
UudisedRapla Kesklinna kooli direktoriks saab Ain Mihkelson

Rapla Kesklinna kooli direktoriks saab Ain Mihkelson

Rapla Kesklinna kool saab enne järgmist õppeaastat uue direktori ning seda ametit hakkab pidama Ain Mihkelson. Ametlikult võtab Mihkelson selle rolli üle 1. augustil. Enne seda on 20. juunil Rapla vallavalitsuse istung, kus ta ametlikult sellele kohale kinnitatakse.

Rapla vallavanem Gert Villard tõi välja, et Mihkelsoni tugevused on finantsteadlikkus ja oskus meeskonda juhtida. Mihkelsonil on pikaaegne taust pangandussektoris ning kogemus meeskonnakoolituste läbiviimisel.

“Ain Mihkelsoni näol on tegu väga hea komplektiga finantsteadlikkusest, meeskonna juhtimisest ja üksikisiku arengut toetavast teadlikkusest. Koolidirektori kui asutuse juhi ametikohustuste täitmiseks tuleb arusaam finantsküsimustest igati kasuks. Tema kogemus rahvusvahelise üksuse juhina panganduses, aga ka töötamine rahvusvaheliselt sertifitseeritud coach’ina mitmesaja erineva juhi ja meeskonnaga on loonud eeldused igati korralikuks “koolipapaks” kujunemiseks,” rääkis vallavanem Gert Villard.
“Kandidaadil on oma teadmiste ja praktikate edasiandmise kogemus täiskasvanute kõrval ka kooliõpilastele. Teda on nomineeritud kahel korral Raplamaa aasta koolitajaks. Just nüüd, erinevate lõpuaktuste valguses on eriti paslik mainida oma suurt heameelt. Üks põline raplakas, olles aastakümneid kogunud teadmisi ja kogemusi ka väljaspool oma kodukanti, on jõudnud tagasi oma juurte juurde ja valmis kogutut rakendama kodukandi hüvanguks!” rõõmustas Villard.
Praegu viimaseid nädalaid direktorina töötav Tõnis Blank teatas juba aprilli alguses, et paneb ameti maha. Rapla Kesklinna koolile uue direktori leidmine käis avaliku konkursi kaudu. Sinna laekus kümme taotlust. “Kandidaatide dokumendivoorule järgnes vestlusvoor ja seejärel komisjoniliikmete põhjalik arutelu ning hääletamine, mille tulemusel selgus parima kandidaadina Ain Mihkelson,” rääkis Rapla abivallavanem Rain Terras.
“Värbamisprotsessi oli kaasatud kvalifitseeritud partner Fontesest. Valituks osutus kõige enam koolijuhi kompetentsimudelis toodud näitajatele vastanud kandidaat. Taustakontrolli käigus tööle asumist välistavaid tegureid ei leidunud,” selgitas Rapla valla personalispetsialist Diana Visnu valikuprotsessi.
Ain Mihkelson ütles, et ta kandideeris direktoriks peamiselt kahel põhjusel. Esiteks pakub direktoriamet talle võimaluse kogukonnale tagasi anda. “Olen palju töötanud meeskondadega. Samas on minu jaoks ka noored olulised. Näen, et saan direktorina rakendada noorte heaks seda, mida olen elu jooksul õppinud,” sõnas Mihkelson. Teise põhjusena ütles ta, et kuuldes sellest konkursist, tundus seal kandideerimine tema jaoks õige ja põnev. “Mul on endal kolm last ning kaks lapselast. Lapselapsed on varsti kooli minemas. Tahan luua sellise kooli, kus on hea õppida ja töötada,” ütles ta.
Koolidirektorina ta varem töötanud ei ole ning selles näeb ta nii miinuseid kui ka plusse. Ühest küljest ütles ta, et on oma koolitustel palju direktoritega kokku puutunud. Teisalt pole haridusvaldkond talle täiesti võõras, sest näiteks möödunud õppeaastal õpetas ta Rapla gümnaasiumis majandust.
“Miinus on võib-olla see, et ma ei tea täpselt kõiki probleeme, kuid pluss on see, et saan vaadata nende peale värskest vaatenurgast, omades pikka kogemust juhtimisvaldkonnas,” sõnas ta.
Kolmapäeval, 19. juunil on Mihkelsoni esimene kohtumine Rapla Kesklinna kooli hoolekogu ja õpetajatega. Olles 1. augustil uues ametis alustanud, soovib Mihkelson enda sõnul esimese asjana saada suurt pilti praegusest olukorrast. “Alustan enda jaoks pildi loomisest. Tuleb palju suhtlemist õpetajate, hoolekogu ja kogukonnaga laiemalt,” sõnas Mihkelson.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
22. juuni 2024 10:54

Kust küll selline pärl nii hilja leiti? Tore täiendus ekreiitide perele.