21.6 C
Rapla
Pühapäev, 21 juuli 2024
UudisedLoodna küla hakkas rohujuure tasandilt tähestikku õppima

Loodna küla hakkas rohujuure tasandilt tähestikku õppima

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus otsis ühte Raplamaa kogukonda, kes sooviks osaleda ABCD arenguprotsessis ja leida üles oma kogukonna võimalused. Loodna küla on kogukond, kes selle väljakutse vastu võttis.

Loodna on väike ja armas küla Raplamaal, Märjamaa valla lääneservas, kus rahvastikuregistri andmetel oli 2024. aasta alguse seisuga 58 elanikku. Küla asub valla keskusest Märjamaa alevist umbes kümne minuti sõidu kaugusel, Raplast kolmekümne minuti ja Tallinnast umbes tunni kaugusel. 2024. aasta seisuga puudub Loodnal külavanem, ent on tugev aktiiv ja arvestatav kogukondlik tugi.
Helvika Rass ütleb, et Loodna küla võiks kõigile meelde jääda kui kantriküla. Sellega ja ka ABCD kogukonna projektiga seoses toimus 15. juunil Loodna küla Jaanikantri. Oodati, et 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare