21.6 C
Rapla
Pühapäev, 21 juuli 2024
UudisedMaakaitsepäeva suurimaks tõmbenumbriks kujunes Briti tank Challenger 2

Maakaitsepäeva suurimaks tõmbenumbriks kujunes Briti tank Challenger 2

Tänavu võõrustas Rapla maakonna maakaitsepäeva Märjamaa. Pühapäeval, 23. juunil olid Märjamaa keskväljakul väga erinevad tegevused alates relvadega tutvumisest kuni sõdurisupi söömiseni. Paljude inimeste tähelepanu köitis ka Kaitseliidu demolahing, aga päeva suurim vaatamisväärsus oli siiski Suurbritannia tank Challenger 2, mida huvilised said Märjamaa keskväljakul uudistada väga lähedalt.

Võidupühal ehk 23. juunil toimuv maakaitsepäev on üks sündmus aastas, kus kõik kohalikud jõustruktuurid (Kaitseliit, politsei ja päästeamet) näitavad oma tegevust avalikult. Aastast aastasse liigub see sündmus ühest Raplamaa asulast teise ning tänavu jõudis Märjamaale.
Maakaitsepäevaga tähistatakse võidupüha ehk Eesti võitu 1919. aastal Võnnu lahingus Saksa Landeswehri üle. Maakaitsepäeva tähistatakse kõigis Eesti maakondades. Lisaks 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare