24.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 juuli 2024
ArvamusTühjadest sõjahaudadest mõeldes

Tühjadest sõjahaudadest mõeldes

Punaarmeelaste ümbermatmise kampaania jõudis võidupüha eel Raplamaale. Sõjahaudade uurijad otsisid kolmes võimalikus matmiskohas – Kehtna mõisa pargis, Rapla kirikupargis ja Iira küla kunagisel lahinguväljal – sõdurite säilmeid, et neile kombekohaselt avalikust ruumist kalmistule viies lõpuks rahu anda. Paraku saadi jälle kinnitust sellele, kui võlts ja vale oli vene aeg.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Möö
28. juuni 2024 20:43

Kes viitsib siis võib kontrollida (näiteks küsida järglastelt mälestusi) aga suuliste mälestuste põhjal oli Arnold Ree (1917-1992) vähemalt üks nendest meestest kes Rapla keskel olevast pargist mattis sõdurite säilmed kiriku kõrval olevasse parki.