24.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 juuli 2024
ArvamusSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused:

“Terry Pratchett. Elu joonealuste märkustega”, Rob Wilkins
Terry Pratchett, üks armastatud tänapäevaseid fantaasiakirjanikke, on tuntud oma rikkaliku kujutlusvõime ja terava huumori pärast. “Terry Pratchett. Elu joonealuste märkustega” on südamlik ja põhjalik biograafia. Pratchetti loomingu armastajatele kohustuslik teos! Tema assistent Rob Wilkins annab tõesti edasi tema eluloo läbi mõnusa huumori. Pratchettil oli Alzheimeri tõbi, lõpus ta enam ei mõistnud, kes ta on, kus ta on, kuigi mingeid asju teadis väga hästi. Minu hea kolleeg, kes fännab ka ulmekirjandust, ütles, et “Lõpp on kurb!”, ja sain aru, et seda peab siis kodus lugema. Tõmbas pisara silma küll. Kuid see raamat tõesti puudutab Pratchetti unikaalset perspektiivi, igapäevaelu ja nagu pealkiri vihjab, on raamat täis huvitavaid joonealuseid märkusi ning anekdoote, mis rikastavad Pratchetti lugu. Need lisavad biograafiale sügavust ja huumorit, peegeldades autori enda stiili.

“Eric”, Terry Pratchett
“Eric” on Terry Pratchetti “Kettamaailma” sarja üheksas raamat ja eristub teistest oma lühiduse ja satiirilise huumoriga. See on ideaalne lugemine neile, kes naudivad teravat irooniat ja klassikaliste lugude lõbusaid ümberjutustusi. Lugu on muidu teismelisest poisist, deemonikutsujast, kes soovib täita oma kolm soovi: saada maailmavalitsejaks, omada kõige ilusamat naist ja elada igavesti. Kuid ta plaanidesse tekib väike viga. See on hea valik nii uutele Pratchetti lugejatele kui ka veteranidele.

Mia Cordelia Kitsing

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare