0.5 C
Rapla
Neljapäev, 21 nov. 2024
TarbijaRetseptidVõltssushi

Võltssushi

Ulvi Blande

Tänased “sushirullid”, mida võiks teha, on alternatiiv tavalisele sushile ja sobivad neile, kes tavalist sushit ei söö. Värskekurgiamps on hea suvine eelroog või ka pidulaule kergeks ampsuks.

Vaja läheb: 1 pikk kurk, 150 g toorjuustu, 150 g soolalõhet. Toidukilet.

Tee nii: Lõika koorimata kurgist köögiviljakoorijaga õhukesed viilud. Hea, kui õnnestub täiesti ühtlase paksusega viilud lõigata. Lao kurgiviilud üksteise kõrvale toidukilele ritta nii, et üks serv natuke katab teist. Tupsuta köögipaberiga kurgid natuke kuivemaks. Määri kurgiviiludele toasoe toorjuust. Peale laota õhukesed soolalõhe viilud. Keera kile abil kõik tugevalt rulli ja jäta vähem,alt tunniks ajaks külmkappi seisma, et täidis saaks taheneda, siis on pärast parem lõigata. Serveerimiseks lõika rull juppideks. Lõikamisel kasuta märga nuga, siis ei jää juust noa külge ja lõige tuleb puhtam.

Tavalise toorjuustu võib asendada maitsestatud toorjuustuga või sulajuustuga lisades näiteks  meelepäraseid ürte.
Maitseid saab täiendada kui kõrvale võtta  soja­kastet

Retsept: www.cookist.com

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare