21.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 juuli 2024
UudisedUneprobleemidega tasub kiirelt spetsialisti poole pöörduda

Uneprobleemidega tasub kiirelt spetsialisti poole pöörduda

Pikalt valgena püsivad suveõhtud võivad nii mõnelgi unerütmi täiesti segamini lüüa. Paljud inimesed võitlevad aga unehäiretega aasta ringi ning iga neljas nooruk kannatab raske unehäire või unetuse all. Mida haigus endast kujutab ja milline on ravi, sellest rääkis psühholoog ja unenõustaja Kene Vernik.

Kui suurt rolli mängib uni erinevate vaimsete haiguste tekkimisel?
Väga suurt rolli. Neid seoseid on aastakümneid juba nähtud, et kui inimesed magavad vähem, siis on nad ärevamad, sest kortisooli tase kehas ja veres tõuseb koos adrenaliiniga ja on rohkem stressi. Vähene uni paneb keha topelt tööle ja keha tegeleb nii-öelda ellujäämisega. See ellujäämise mode võib mõnel inimesel kesta aastakümneid ja ta ei saa aru, miks ta väsib kiiresti, ägestub kiiresti ja tihtipeale tulebki seos vähesest unest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare