12.7 C
Rapla
Reede, 6 sept. 2024
TarbijaRetseptidSuveõhtu pidulikumaks toiduks sobib alati võileivatort. Retsept on mõeldud kaheksale.

Suveõhtu pidulikumaks toiduks sobib alati võileivatort. Retsept on mõeldud kaheksale.

Vaja läheb:

1 pk (mitmevilja) röstsaia ja puljongit või piima (immutamiseks)
Täidis: 200 g külmsuitsulõhet, 2 sl tilli, 3 sl marineeritud sibulaid, hakituna
3 keedetud muna, 75 g riivjuustu, 100 g kurki, 2 dl rõõska koort (35%), 150 g sulatatud juustu
1 tl mahedat sinepit, soola ja pipart
Kaunistamiseks: vuti- või kanamune, kalamarja, külmsuitsulõhet, laimiviile, tilli.

Tükelda täidise jaoks kala, haki peeneks till, sibulad ja munad. Väikesteks kuubikuteks tükeldatud kurk nõruta enne täidise sisse segamist sõelal. Raputa peale pisut soola, et kurgivedelik kiiremini kurgist väljuks. Lase seista umbes 15 minutit. Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa sulatatud juust, sinep ja mikserda ühtlaseks. Sega kõik komponendid kokku ühtlaseks massiks. Maitsesta pipra ning vajadusel soolaga.
Vooderda keeksivorm toidukilega nii, et see ulatuks ka üle vormi ääre. Lõika röstsaiadel ääred. Äärtest saad teha krutoonid. Laota 1 kiht röstsaiu vormi põhja. Põhi peaks olema ilusti kaetud, vajadusel lõika sai parajaks. Immuta saiaviile kergelt puljongi või piimaga.
Jaga täidis kolmeks, lisa ühtlase kihina esimene kogus täidist saiale. Korda tegevust: sai, immutamiseks piim või puljong, täidis, sai, piim või puljong. Viimase osa täidisest kasutad võileivatordi katmiseks. Tõsta toidukileääred tordile, suru tordile pisut peale, et kihid paremini ühtlustuks ning lase sel külmkapis maitsestuda, vajadusel üle öö.

Serveerimiseks võta võileivatort vormist välja ja pane alusele nii, et vormi põhi jääb nüüd kõige peale. Kata võileivatort järelejäänud täidisega, kaunista ning serveeri.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare