16.7 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
SportTäiendatud. Jõgevalt taas esikoht ja võitjakarikas

Täiendatud. Jõgevalt taas esikoht ja võitjakarikas

Ants Lindre

10.-11. augustil toimusid Jõgevamaal Eesti Seeniorispordi ja Spordiveteranide Liidu 57. spordimängud.

Mängude peaalal kergejõustikus võistles meilt oma vanusegruppides 14 naist ja 14 meest. Vanusegrupid on 5 aasta kaupa alates 35. eluaastast. Edukaim oli Helle Tasane kahe esimese, ühe teise ja ühe kolmanda kohaga. Margus Jaanson võitis 3 eri värvi medalit, Andrus Ründal sai 3 teist kohta ning Eili Anniko 2 teist ja ühe kolmanda koha. Kaks medalit võitsid Leili Kaas, Egle Ratt, Ene Siitsmann, Marika Kotka, Sirje Zahkna, Raido Galjaev, Tiit Kivisild ja Mihkel Laurits. Ühe medali võitsid Annely Piirimets, Inge Lukk, Ivo Rebbase, Toomas Jaaniste, Heiki Sassian, Ants Torri, Lembit Zahkna, Väino Tara ja Ülo Flaur.
Võistkondlik paremus selgus pendelteatejooksu ja 60 parema tulemuse summeerimisel. Kolme suure koondise – Tartu, Tallinna ja Pärnu järel oli seekord neljas Lääne-Virumaa SVK, kel kogunes 625 punkti. Meile jäi viies koht 621 punktiga. Rapla SVK oligi viimane, kel oli kergejõustikus üle 60 tulemuse, järgmistel oli see number juba alla 40.
Edukaimaks alaks osutus meile Põltsamaal Kuningamäe terviserajal peetud kettagolfi võistlus, kus õnnestus saada võitjakarikas teist aastat järjest enda valdusse. Võistkondliku paremusjärjestuse selgitamiseks liideti 3 parema naise ja 7 mehe kohapunktid oma vanusegruppides. Meile kogunes 568 punkti, järgnesid Pärnu SVK 549 ja Tartu SVK 468 punktiga. 18 korviga raja par on 55. M35+ klassis saavutas 3. koha Raido Galjaev tulemusega 51 viset, see tähendab 4 alla pari. Sander Räis oli siin kuues tulemusega -2. M50+ klassis oli Kalvi Laasalu (+3) teine, kolmandat kohta jagas Meelis Reede (+5). M60+ klassis saime kolmikvõidu: 1. Kari Pill (+1), 2. Kalju Kalda (+12), 3. Raivo Erm (+14). N50+ klassis oli Eve Maido (+9) teine ja Maret Erm (+15) võitis N60+ klassis.
Esmakordselt oli korraldajate valikul kavas saalihoki, kus osales 8 võistkonda. Mängiti kahes alagrupis. Meie võistkond võitis skooriga 3:1 Tartut ja Järvamaad, kuid kaotas 0:5 korraldajale Jõgevale. 2. koht alagrupis tagas võimaluse mängida pronksmedalitele Tartu SVK-ga. See mäng võideti 3:2. Saalihoki võitja otsustasid omavahel Tallinna SVK ja Jõgeva SVK. Mängu viigilise 0:0 tulemuse järel võitis Tallinn karistusvisetega 2:0. Meie võistkonnas mängisid Märjamaa mehed Toomas Jaaniste, Mart Tilk, Janno Kivisild, Valeri Šipulin, Oliver Raudnagel, Erki Aruksaar, Rasmus Laatspera, Rene Abel ja Ermo Suurkask.
Mälumäng kulges väga tasavägiselt. 80 võimalikust kogus Tallinna SVK 49 ja Tartu SVK 48 punkti. Pärast 40 küsimuse esitamist oli Raplal ja Järvamaal võrdselt 46 punkti, kuid täpsem vastus lisaküsimusele andis meile kolmanda koha. Võistkonda kuulusid Peep Vahtrik, Toomas Uuskam, Ants Soodla ja Kalju Kalda. Mälumängurid olid edukad kolmandat korda järjest. Sama võistkond saavutas kaks aastat tagasi teise koha ning oli veidi muudetud koosseisus eelmisel aastal samuti kolmas.
Ujumisvõistluse distants oli 50 m. Meilt osales 14 ujujat. Oma vanusegrupis võitsid esikoha Mart Tilk, Aavo Kergand ja Mihkel Laurits, teise koha hõivasid Margus Jaanson ja Janno Kivisild. Pronksmedalid kuulusid Reelika Laesile, Oliver Raudnagelile ja Rene Abelile. Võistkondlikult meile Pärnu SVK ja Tallinna SVK järel 3. koht.
3×3 olime esindatud naiste 40+ ja meeste 40+ võistkondadega. Naiskond Janne Randjärv, Reelika Laes, Liis Mäesalu ja Tiina Roosalu saavutas 2. koha, meeskond oli viies. Võistkondlikult 3×3 korvpallis Raplale Pärnu SVK ja Viljandi SVK järel kolmas koht.
Kabe oli esmakordselt kavas 2018. aastal Saaremaal. Nüüd võisteldi teist korda. Võistkondlik paremus selgitati naiste ja meeste turniiridel saadud kohapunktide liitmisel. Meie võistkond Talvi Ainsar, Valter Viisut ja Enn Viitkar sai võistkondlikult 5. koha. Mehed mängisid Šveitsi süsteemis 8 vooru, Valter võitis 4 partiid, viigistas 2 ja kaotas 2. See andis kokkuvõttes talle 6. koha.
Mängude võistkondliku paremuse selgitamiseks summeeriti kergejõustiku ja viie edukama spordiala eest saadud kohapunktid, kus esikoht andis 30 punkti, edasi 27, 25, 24 jne. Meilt läks arvestusse kergejõustikus 5. koht, kettagolfis 1. koht ja kolmandad kohad saalihokis, mälumängus, ujumises ning 3×3 korvpallis. Kokku 153 punkti ja neljandat aastat järjest saime enda valdusse 2. grupi võitja rändkarika. Järgnesid korraldajad Jõgevalt 145 ja Järvamaa SL 134 punktiga. I grupi kolm paremat olid Pärnu SVK 169, Tallinna SVK 164 ja Tartu SVK 153 punktiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare