15.5 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
spot_imgspot_img
TarbijaRetseptidŠokolaadi-suvikõrvitsakook

Šokolaadi-suvikõrvitsakook

Sel aastal olen ma eriti hädas, et mida teha suvikõrvitsast. Kui neid on palju, siis kõike ju salatiks ja purki ka ei tee. Leidsin internetiavarustest ühe huvitava retsepti. Kui ma sõpradele mainisin, et panin šokolaadi ja suvikõrvitsa kokku, tekkis nii mõnelgi huvi proovida. Ja mis kõige tähtsam, kui sa ei maini, millest kook koosneb, siis ei saa keegi aru, et seal on suvikõrvits sees.

Vaja läheb: 1 keskmine suvikõrvits (250 g), 2 muna, 150 g suhkrut, 150 g jahu, 1 tl küpsetuspulbrit. 100 g šokolaadi + 50 g võid, 2 spl kakaod.

Tee nii: Koori suvikõrvits ja riivi eraldi kaussi. Sulata šokolaad, lisa sulatatud või. Vahusta munad suhkruga. Sega jahu hulka kakao ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu munale. Seejärel lisa šokolaad ja suvikõrvits. Sega läbi. Küpseta 30 min 180-kraadises ahjus.

Mina tegin topeltkoguse, siis sain tavalise ümmarguse tordivormi täie kooki. Koogile sobib peale hapukas glasuur. Kuna kook on hästi magus, võiks segu sisse lisada natuke hapukaid marju. Mina kasutasin ühe osa sarapuupähklitega šokolaadi ja need pähklid koogi sees olid päris maitsvad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare