19.4 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
SportEkstreemselt kuumal pühapäeval kogunesid ratsasportlased Tartumaal

Ekstreemselt kuumal pühapäeval kogunesid ratsasportlased Tartumaal

Pühapäeval, 25. augustil peeti Tartumaal Kukulinna tallis Kukulinna Karikas, Porsche Drive III etapp, Tartu linna poniratsanike meistrivõistlused ja Tartu valla laste meistrivõistlused takistussõidus. Takistussõiduvõistlustel olid edukad ka mõned Raplamaa ratsutajad, kes pääsesid mitmel korral esikümnesse.

Pühapäevane kuum rannailm tähendas paljudele ratsutajatele ekstreemset võistluspäeva, kus hakkama tuli saada kuuma päikese ja hobuseid tüütavate putukatega. Kukulinna talli tuli kohale 113 võistluspaari ja võistlustarte tehti pühapäeval 168.

Võimalus anti erineva treeningtasemega sportlastele kümne võistlusparkuuriga. Nende hulgast valisid endale sobiva ka Märjamaa Spordiklubi (Juurimaa tall) all treenivad sportlased ja Järvakandist pärit sportlane Carmen Melts, kes treenib Vändra Ratsaspordiklubis, ning Helge Likker Kaiust, kes kogub tulemusi samuti Vändra Ratsaspordiklubile.
Märjamaa sportlane Doris Akker koos hobusega Herzog Von Loma saavutas 100 cm kõrguses puhtus-kiirus parkuuris puhta sõiduga 9. koha. Samalt võistlusrajalt korjasid Helge Likker ja Pavador neli karistuspunkti ning teenisid sellega 12. koha. Carmen Melts ja Kopitar Lak RP järgnesid Likkerile kaheksa karistuspunktiga.
110 cm kõrguses parkuuris, mis tuli kõikidel võistluspaaridel läbida võimalikult kiiresti, teenisid Carmen Melts ja Kopitar Lak RP auhinnalise 7. koha. Meltsi järel vaid ühesekundilise vahega lõpetasid Märjamaa sportlane Doris Akker ja Herzog Von Loma auhinnalisel 8. kohal. Kärtu-Liis Mihkelson (Märjamaa Spordiklubi) ja Hemingway jõudsid puhta sõiduga auhinnalisele 10. kohale.
Kärtu-Liis Mihkelson ja Hemingway saavutasid 120 cm kõrguses „Special” kahefaasilises parkuuris auhinnalise 5. koha. Kahefaasilise parkuuri puhul tuleb esimene faas läbida puhtalt ja kiirelt ning teises faasis rõhutakse kiirusele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare