13.3 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
TarbijaRetseptidSuvikõrvitsa suupisted

Suvikõrvitsa suupisted

Ulvi Blande

Jätkame suvikõrvitsaga. Otsides huvitavaid retsepte, lähen vahel ikka sotsiaalmeedia ilusate piltide õnge. Seda põnevam on, kas tulemus tuleb sama ja kas ka maitseb. Kuna mul kodus on kollased ja paksema koorega suvikõrvitsad, olin väheke skeptiline retsepti õnnestumises. Tuli välja küll ja maitses hästi. Üks soovitus on küll: kindlasti võiks kasutada parmesani juustu, sest see on kõvem ja sulab veidi teisiti kui tavaline riivjuust.

Vaja läheb: 4 keskmist suvikõrvitsat, 1 tl küüslaugupulbrit, ½ tl sibulapulbrit, ½ tl paprikapulbrit, 1 tl soola, ½ tl piprasegu, ½ klaasi riivitud parmesani juustu.

Tee nii: Pese suvikõrvits ja lõika otsad ära. Tükelda kõrvits umbes 1 cm paksusteks pulgakesteks. Kuivata majapidamispaberiga liigne niiskus välja. Sega vähese soolaga läbi. Jäta 5 minutiks seisma. Sega maitseained omavahel, lisa kõrvitsapulkadele, sega. Lisa oliiviõli ja parmesani juust. Sega kõik korra ettevaatlikult läbi.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, laota pulgakesed pannile. Küpseta 20 minutit 220-kraadises ahjus krõbedaks.
Serveeri näiteks dipikastmega.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare