16.7 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
SportEesti saalihoki U19 meeskond pääses MM-i finaalturniirile

Eesti saalihoki U19 meeskond pääses MM-i finaalturniirile

Kehtna Saalihokiklubis treeniv Mart Villig ja Rapla Hokiklubis treeniv Sander Suurtalu osalesid 4.-8. septembrini Poolas saalihoki U19 maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonimängudel, kus Eesti saavutas esikoha väravate vahega 34:14 ning pääses 2025. a Šveitsis peetavale finaalturniirile.

Annika Tammus

Eesti koondis võitis Belgia 10:5, Poola 6:4, Prantsusmaa 14:1 ja viigistas Hispaaniaga 4:4.
Koondise manager Kristen Kurval kommenteeris: “Poisid olid kõrgelt motiveeritud ja tahe mängida ning võita oli suur. Päevakavasse olime pannud neile puhkeaega ja ka lihaste aktiveerimist (jalutus, kerge jooks, venitus). Meelestatus pärast võitu turniiri ühe suurfavoriidi ja korraldajamaa Poola vastu oli kõrge. Hispaania mängu osas oli teadmine, et see tuleb keeruline, kuna Hispaania näitas, et jaksab joosta, mängib kiirelt kontrarünnakule ja lahendab olukorrad väravaga. Viik Hispaaniaga oli hea tulemus.”
Suurema osa mängust Hispaania vastu ei saanud mängida võistkonna turniiri parimaks valitud Robin Savi, kuna võitles ülekoormuskrampidega. Viimasel kolmandikul õnnestus tal platsil olla ning võistkond sai kõigi Eesti fännide rõõmuks 4 sekundit enne mängu lõppu viigivärava. Kõik mängijad andsid endast platsil parima.
Oleme väga õnnelikud selle kogemuse üle, mille Mart ja Sander koondise kogunemistel ja MM-valikturniiril said, ja tänulikud koostöö eest Spartale, kes on meie võistkondade püramiidi tipuks. Mõlemad noored mängisid möödunud hooajal Sparta U18 võistkonnas ning võitsid Eesti meistrivõistluste kulla. Treeningutel osalevad nad uuel hooajal nii koduklubis kui ka Spartas ja jätkavad Sparta võistkonnas mängimist.
Sparta naiskonnas mängib Kehtna Saalihokiklubist võrsunud Hanna-Liisa Õispuu, kes kandideerib hetkel naiste koondise koosseisu ja osales samuti möödunud nädalavahetusel koondise kogunemisel.
Poistel on nüüd taskus pilet Šveitsi, Raplamaa saalihoki kogukonnal tuleb see samuti osta ja sõita mänge fännama.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare