Anne Ummalas
Rahvuste päeval Järvakandis toimunud hoidiste konkursil oli soolaste hoidiste seas absoluutne lemmik Maarika Lehtsalu valmistatud seeneseljanka.
Vaja läheb: 2 kg seeni, 600-800 g tomateid, 500 g porgandit, 800 g sibulat, 4 spl soola, 2-3 spl suhkrut, 300 g õli, 1 spl äädikat, 100 g tilli, pipart.
Tee nii: Porgand tükelda, hauta vähese veega poolpehmeks, lisa õli, sibul, seened (kui vajavad kupatamist, tee see varem ära), tomat ja maitseained. Keeda 10-15 minutit. Pane kohe steriliseeritud purkidesse. Talvel võid purgitäie supiks teha nõnda, et keedad veidi tükeldatud kartuleid ja lisad sinnasamasse potti ka seeneseljanka purgitäie. See hoidis sobib aga ka niisama leiva peale panna või salatina süüa.