6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
TarbijaRetseptidSupipõhi, mis osutus väga heaks salatiks

Supipõhi, mis osutus väga heaks salatiks

Ulvi Blande

Kellel on oma aiamaa, teavad, et on aeg saaki koristada. Ma ei ole varem supipõhjasid teinud ja mõtlesin seekord, et prooviks. Vahel juhtub nii, et kevadel avastad keldrist tossuks muutunud peedid ja siis on kahju, et neist midagi ei teinud. Mul sõbranna valmistab supipõhjasid igal sügisel ja ütles, et kui juba korra oled tegema hakanud, siis poest enam osta ei taha. Kogustega on nii, et ma olin lihtsalt loominguline ja valisin kapsapea kaalu järgi.

Vaja läheb: 1 kg kapsast, 700 g peeti, 2 suuremat sibulat (umbes 700 g), 700 g porgandit, 3 spl 30% äädikat, 100 g tomatipastat või ketšupit, 3 spl soola, 3 spl suhkrut, 50 ml õli, väike peotäis loorberilehti, 10 tera pipart, klaas vett.

Tee nii: Riivi porgand ja peet, tükelda sibul ja kapsas. Mina riivisin porgandi ja peedi köögikombainis. Sibula tükeldasin ka kombainiga, sest mulle ei meeldi suured sibulatükid. Kellele meeldib, võib sibulat ka rohkem panna. Kapsa peenestasin käsitsi. Võta suur pott, kuumuta õli sees sibul, porgand ja peet. Kuna kogus on suur, võtab see natuke aega. Nüüd lisa kapsas, kõik maitseained ja äädikas. Kuumuta vahepeal segades, kuni kapsas on pehme.
Väike mure oli mul kapsaga, sest käsitsi tükeldatuna olid kapsaribad jämedamad kui riivitud mass, aga kõik haudus kenasti ühtlaseks. Vett lisa vajadusel, kui segu tundub liiga paks. Vahepeal maitse ja vajadusel lisa maitseaineid. Pane kuumalt purki.

Supipõhi osutus jahutatult väga heaks salatiks. Jätsin kulbitäie taldrikule jahtuma ja kutsusin pere degusteerima. Kõigile maitses. Isegi teismeline, kes vaatas algul hoidist umbusklikult ja arvas, et ta ei taha maitsta, kiitis pärast, et seda ta sööb küll.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare