Ulvi Blande
Hiljuti juhtus nii, et pärast pidu jäi väga palju hapukoort üle. Kuna ma iga päev hapukoort ei kasuta, tundus mingi hetk, et läheb juba kriitiliseks. Kooki ka ei tahtnud küpsetada ja siis meenus mulle lapsepõlve lemmik kiirmagustoit. Kodus oli mul rosinate ja jõhvikatega pähklisegu, natuke küpsiseid ja värskeid jõhvikaid. Toodud kogusest saab kaks suurt pokaalitäit. Kuna magustoit on päris rammus, soovitan jagada kolme pokaali.
Vaja läheb: 125 g Digestive küpsiseid, 500 g hapukoort, 1-2 spl suhkrut, 1-2 spl kakaod, 50 g pähkli-rosinasegu, peotäis jõhvikaid.
Tee nii: purusta küpsised, haki pähklisegu natuke peenemaks. Sega omavahel läbi. Nüüd sega kakao suhkruga. Suhkrut ja kakaod pane enda maitse järgi. Võta suur pokaal ja kata põhi paksult küpsiseseguga, lisa natuke värskeid jõhvikaid. Nüüd pane teiseks kihiks kakaoga hapukoor. Kõige peale pane veel natuke küpsisepuru, jõhvikaid ja pähklisegu.
Värsked jõhvikad magustoidu sees lisasid maitsele mõnusat hapukust ja siis ei olnud kogu toit nii magus.