0.5 C
Rapla
Neljapäev, 21 nov. 2024
TarbijaRetseptidPavlovamaitseline hõrgutis

Pavlovamaitseline hõrgutis

Ulvi Blande

Õhtul sügavkülma avades avastasin, et külmik on hakanud sulama. Ei teagi, kas mõjus talle elektrikatkestus või lihtsalt otsustas koostöö lõpetada. Nüüd tuli midagi ju nende marjadega ette võtta. Meenus kunagi “Terevisioonis” nähtud pavlovalaadne magustoit, mida pole keeruline teha. Mulle pavlova väga ei meeldi, liiga magus. Aga ükskord, kui Loobergi talu õhtusöögil pakuti n-ö lahtilammutatud pavlovat, muutus kõik.
Ostsin poest valmis beseepõhjad ja muu oli juba ainult kokkusegamise küsimus. Maitses imeliselt. Külmutatud maasikad ja kohupiim tasakaalustasid besee magusust.

Vaja läheb: beseepõhja või beseeküpsiseid, 200 ml vahukoort, 1 spl suhkrut, 300 g vanillikohupiimatoru, värskeid mustikaid ja külmutatud maasikaid.

Tee nii: Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja sega läbi. Võta morsiklaas ja kata põhi kohupiimaseguga, lisa natuke värskeid marju ja purustatud beseed. Nii tee ka teise kihiga. Kaunista jõhvikate, mustikate ja beseetükkidega.
Sellest kogusest sain 5 portsjonit. Kui ei soovi, et beseed palju üle jääb, on mõistlik kasutada beseeküpsiseid. Mina ostsin väikese paki beseepõhjasid ja saan nüüd veel kolm korda seda magustoitu teha.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare