TarbijaRetseptidMandariinikook

Mandariinikook

Ulvi Blande

Seekord proovisin teha mandariinikooki. Pilt oli nii ahvatlev ja tegemine รผlilihtne. Sain taas kinnitust, et vahel on pilt ikka ilusam, kui endal vรคlja tuleb. Maitses รผlihรคsti, sest suhkur ja vรตi moodustasid mรตnusa kihi mandariinidele. Mandariini hapukas maitse tasakaalustas ideaalselt koogi magusust. รœks puudus oli, et retsepti juures ei olnud รคra mรคrgitud kรผpsetamise temperatuuri.

Vaja lรคheb: 20 g vรตid, 4 mandariini, 70 g suhkrut, 1 muna, 60 ml รตli, 170 g jahu, 1 tl kรผpsetuspulbrit, 100 ml piima.

Reklaam:

Tee nii: koori mandariinid ja lรตika seejรคrel pooleks. Sega kokku taigen. Selleks klopi muna osa suhkruga lahti, lisa natuke jahu, millele on segatud juurde kรผpsetuspulber. Sega lรคbi ja lisa piim ja รผlejรครคnud jahu.
Sulata pannil vรตi ja 20 g suhkrut, lisa poolikud mandariinid. Kalla kรตige peale taigen. Kรผpseta pannil kaane all madalal temperatuuril 15-20 min. Katsu tikuga, kas kook on valmis. Pealt jรครคbki kook valgem. Siis lase natuke jahtuda ja kummuta taldriku abil kook รผmber. Nรผรผd jรครคvad mandariinid pealmiseks.

Soovitus mandariinide lรตikamisel – vรตta seemned vรคlja. Mulle sattusid rohkete seemnetega viljad ja pรคrast oli jube tรผรผtu sรผรผa. Teine soovitus on see, et kรผpsetada ikkagi ahjus, sest pannil ei oska seda kuumust nii sรคttida, et ideaalne vรคlja tuleks.

Idee appetizing.tv

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare