-3.1 C
Rapla
Kolmapäev, 4 dets. 2024
TarbijaRetseptidMandariinikook

Mandariinikook

Ulvi Blande

Seekord proovisin teha mandariinikooki. Pilt oli nii ahvatlev ja tegemine ülilihtne. Sain taas kinnitust, et vahel on pilt ikka ilusam, kui endal välja tuleb. Maitses ülihästi, sest suhkur ja või moodustasid mõnusa kihi mandariinidele. Mandariini hapukas maitse tasakaalustas ideaalselt koogi magusust. Üks puudus oli, et retsepti juures ei olnud ära märgitud küpsetamise temperatuuri.

Vaja läheb: 20 g võid, 4 mandariini, 70 g suhkrut, 1 muna, 60 ml õli, 170 g jahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 100 ml piima.

Tee nii: koori mandariinid ja lõika seejärel pooleks. Sega kokku taigen. Selleks klopi muna osa suhkruga lahti, lisa natuke jahu, millele on segatud juurde küpsetuspulber. Sega läbi ja lisa piim ja ülejäänud jahu.
Sulata pannil või ja 20 g suhkrut, lisa poolikud mandariinid. Kalla kõige peale taigen. Küpseta pannil kaane all madalal temperatuuril 15-20 min. Katsu tikuga, kas kook on valmis. Pealt jääbki kook valgem. Siis lase natuke jahtuda ja kummuta taldriku abil kook ümber. Nüüd jäävad mandariinid pealmiseks.

Soovitus mandariinide lõikamisel – võta seemned välja. Mulle sattusid rohkete seemnetega viljad ja pärast oli jube tüütu süüa. Teine soovitus on see, et küpsetada ikkagi ahjus, sest pannil ei oska seda kuumust nii sättida, et ideaalne välja tuleks.

Idee appetizing.tv

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare