-1.7 C
Rapla
Kolmapäev, 12 märts 2025
TarbijaRetseptidSuussulav apelsinikeeks

Suussulav apelsinikeeks

Ulvi Blande

Töökaaslane leidis ühe hõrgutava retsepti ja kuna praegu on apelsinid päris mahlased, otsustas järele proovida. Apelsinikeeks maitses oivaliselt. Kui on vähegi võimalik, vali õhukese koorega apelsinid.

Vaja läheb: 3 suurt apelsini, 7 spl õli, 3 muna, 240 g nisujahu, 200 g suhkrut, 1 sl vanillisuhkrut, 15 g küpsetuspulbrit, näpuotsaga soola. Kaunistamiseks valget šokolaadi.

Tee nii: Pese terved apelsinid kuuma vee ja svammiga puhtaks. Eemalda paksema koorega otsad ja roheline otsake, kui see on. Koorida pole apelsine tarvis. Lõika 1 apelsin veidi väiksemateks tükkideks. Võta ka seemned välja. Pane tükeldatud apelsin blenderisse või köögikombaini, lisa õli ja munad ning blenderda ühtlaseks paksuks kreemiks.
Sega eraldi kausis omavahel suhkur, jahu, vanillisuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa apelsinisegu kuivainetele ja sega ühtlaseks tainaks.
Määri keeksivorm seest veidi rasvaseks. Vala tainas vormi. Küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit. Proovi küpsust puutikuga. Kui keeks valmis, tee ahjuuks lahti ja lase keeksil jahtuvas ahjus veel rahulikult paarkümmend minutit seista ja jahtuda. See väldib keeksi allavajumist. Siis tõsta lauale ja lase enne vormist väljavõtmist veelgi jahtuda.
Siirupi jaoks keeda 1-2 apelsini mahl 1 spl suhkruga. Kui kook on veidi jahtunud, vala sellele kuum apelsinisiirup. Kui siirup on täielikult imendunud, kaunista keeks valge šokolaadiga.
Kook pole üldse mõru, aga kui pelgad mõrudust, võib apesinikoore valged osad eemaldada.

Inspiratsioon: Instagram/retsepty_turtsiii ja mariliisilover.com

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare