-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 11 märts 2025
TarbijaRetseptidKiluleivakook

Kiluleivakook

Ulvi Blande

Ma ei ole väga suur kilu fänn, aga vahel isutab küll ja kuna tulemas on Eesti sünnipäev, siis mõtlesin proovida midagi teistsugust kui tavaline kiluvõileib. Guugeldades avastasin ühe 2017. a tordivõistluse retsepti, mille autor on Merle Jakobson. Mõtlesin, et teen veidi väiksema versiooni ja mõne koostisosa asendasin endale sobivatega. Ühest retseptist leidsin veel huvitava hernekreemi.

Põhja jaoks läheb vaja: 200 g rukkileiba, 50 g võid.
Hapukoorevaht: 200 g hapukoort, 100 g toorjuustu, 50 g majoneesi, 1dl 35% rõõska koort, želatiini, soola, tilli, murulauku.
Kaunistamiseks ja vahele: värsket kurki, 3 muna, 4 vutimuna, näkileivaviile, vürtsikilufileed.
Hernevaht: 200 g külmutatud herneid, 100 g toorjuustu, maitsestamiseks soola.
Munakreem: 3 muna, 50 g võid ja natuke majoneesi.

Tee nii: Purusta leib köögikombainis purutaoliseks massiks ja sega juurde sulatatud või. Suru mass tordikilega kaetud 16–18 cm läbimõõduga vormi põhja ja pane külmkappi tahenema.
Hernekreemi jaoks pane herned keevasse vette ja keeda umbes 3 minutit. Seejärel tõsta herned sõelale ja jahuta külma vee all. Pane herned köögikombaini ja purusta ühtlaseks massiks, lisa toorjuust ja sega.
Munakreemi jaoks peenesta munad kahvliga, lisa või ja majonees, maitsesta.
Pane želatiin vähese veega paisuma. Nüüd valmista hapukoorevaht. Selleks vispelda kokku hapukoor, toorjuust ja majonees. Maitsesta ja haki sisse ürdid. Sulata leotatud želatiin ja lisa kreemile. Viimasena lisa vahustatud koor.
Võta külmkapist leivapuruga vorm ja määri kõigepealt leivapurule munakreem, siis hernekreem. Vala natuke hapukoorevahtu. Vormi äärtesse pane vaheldumisi munaviilud ja vürtsikilufileed. Nüüd pane kihtide peale värske kurgi tükid. Kata allesjäänud vahuga ja lase tarduda.
Kaunista näkileivaviilude, kurgi , vürtsikilu ja munaga.
Algne retsept: Nami-nami.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare