Ulvi Blande
Külastades vabariigi aastapäeval Tallinnas kohvikut ja mõnuledes teetassi taga, tulin mõttele, et pole ammu midagi kamajahust teinud. Sündis selline kiire ja lihtne magustoit. Kogusest saab 6 portsjonit.
Vaja läheb: 300 g vanillikohupiimakreemi, 200 g 35% rõõska koort, 3 spl kamajahu, 2-3 viilu rukkileiba, 2 spl suhkrut, hapukat moosi, jõhvikaid. Kaunistuseks külmkuivatatud vaarikaid.
Tee nii: sega kohupiim kamajahuga, lisa natuke suhkrut. Vahusta vahukoor suhkruga. Sega vahustatud koor kohupiimasegusse. Haki leivaviilud hästi väikesteks kuubikuteks või purusta köögikombainis. Kata pokaali põhi leivakuubikutega, seejärel lisa 1 spl kamavahtu. Järgmiseks kihiks pane moos ja mõned jõhvikad, peale jälle kamavaht. Kaunista jõhvikate, leivakuubikute ja kuivatatud vaarikatega.
Head nautimist!