TarbijaRetseptidSuus sulavad sidruniküpsised

Suus sulavad sidruniküpsised

Ulvi Blande

Tore on, kui naabritega ka tööl hästi läbi saadakse. Ükspäev ulatas naaberfirma naine meile karbitäie küpsiseid. Oli ise kodus küpsetanud. Maitsesid ülihästi, mille peale küsisime retsepti. Kogusest saab kaks ahjuplaaditäit küpsiseid. Toorained peavad olema toatemperatuuril.

Vaja lähab: 200 g jahu, 100 g mandlijahu, 2 muna, 150 g võid, 150 g suhkrut, 1 sidrun, 2 tl vanillsuhkrut, 2 tl küpsetuspulbrit, 0,25 tl soola, tuhksuhkrut.
Tee nii: Riivi sidrun ja pigista välja mahl. Sega kausis kokku kuivained (välja arvatud suhkur). Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja jätka vahustamist. Lisa sidrunimahl. Viimasena sega juurde kuivained. Pane tainas külmikusse vähemalt tunnikeseks, aga soovitatavalt kuni kolmeks tunniks seisma. Kui taina liiga vara külmikust välja võtad, on seda raske vormida.
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Tõsta tainas külmikust välja. Võta lusikaga pisikesed pallikesed, viska tuhksuhkrusse ja kata korraliku tuhksuhkrukihiga. Veereta väikesed pallikesed (kui tahad suuremaid küpsiseid, siis vajuta kergelt lapikuks). Pane pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta piisavalt palju ruumi nende vahele, sest nad paisuvad. Küpseta ahjus 12-14 minutit.

Retsept: https://olgainkitchen.com

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare