Ulvi Blande
Otsisin kodukohviku menüüsse midagi šokolaadist ja leidsin imelihtsa retsepti. Imeliselt maitsev ja juba väike tükike kooki rahuldab ka kõige suurema magusaisu. Retseptis ei olnud küpsetuspulbrit ja seda tegelikult vaja ei olegi. Mina lisasin katsetuseks siiski ½ teelusikat küpsetuspulbrit. Kui on soov anda koogile pidulikum välimus, võib selle katta šokolaadikreemiga.
Vaja läheb: 200 g võid, 200 g tumedat šokolaadi (70%), 100 g nisujahu, 3 muna, 200 g suhkrut, ½ tl soola
Tee nii: sulata tükeldatud šokolaad ja või veevannis. Sega, kuni segu on ühtlane. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Vala munavahu sisse pisut jahtunud šokolaadisegu. Sega õrnalt läbi. Seejärel sega juurde jahu ning sega ettevaatlikult ja võimalikult vähe. Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ja küpseta 30-35 minutit 175 kraadi juures. Ära üle küpseta, sest muidu läheb kook liiga kuivaks. Natuke niiske ja pealt krõbe kook maitseb paremini. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.
Serveeri värskete marjade, hapu moosi ning vahukoorega. Ideaalselt sobib juurde jäätis.
Retsept: nami-nami.ee



