TarbijaRetseptidPeedirisoto kitsejuustuga

Peedirisoto kitsejuustuga

Camilla Kรคnnola

See peedirisoto on tรตeline maitsete ja vรคrvide pidu โ€“ magus ja mahe peet annab roale kauni punase tooni, samas kui sรคrtsakas oliiviรตli toob sisse vรคrskust. Kreemjas riis, rรถstitud peedikuubikud ja murenev kitsejuust loovad koos tรคiusliku koosluse, mis sobib hรคsti nii argiรตhtusse kui ka pidulikule lauale.

Vaja lรคheb: 1 dl extra virgin oliiviรตli, poole sidruni riivitud koor ja mahl, 2 vรคrsket tรผรผmianioksa, 500 g peeti, 2โ€“4 sl oliiviรตli, 1 l kuuma kรถรถgivilja- vรตi kanapuljongit, 2 vรคikest sibulat, 3 kรผรผslaugukรผรผnt, 300 g risotoriisi (nt carnaroli vรตi arborio), 1,5 dl punast veini, 50 g vรตid (soovi korral rohkem), 200 g kitsejuustu vรตi fetat.

Reklaam:

Tee nii: Kastmeks vispelda kokku oliiviรตli, sidrunimahl ja -koor ning tรผรผmianilehed, kuni segu muutub kreemjaks. See on lisand, mille niristad risotole vahetult enne serveerimist.

Peet: Koori peedid ja lรตika umbes 1 cm kuubikuteks. Sega 1โ€“2 sl oliiviรตliga ja maitsesta soolaga. Rรถsti 180 ยฐC ahjus 15 minutit. Pool peedist pรผreeri 4 dl puljongiga ning suru lรคbi sรตela. Vala pรผree รผlejรครคnud puljongi hulka ja lase keema tรตusta, seejรคrel lase podiseda mรตni minut. รœlejรครคnud peedikuubikud tรตsta ahju tagasi ja kรผpseta veel 10โ€“15 minutit, kuni need on kergelt karamellistunud.
Risoto: Haki sibulad ja viiluta kรผรผslauk. Kuumuta potis 1โ€“2 sl oliiviรตli ning prae keskmisel kuumusel sibul ja kรผรผslauk. Lisa riis ja kuumuta madalal-keskmisel kuumusel paar minutit, kuni terad muutuvad kergelt lรคbikumavaks. Vala juurde punane vein ja lase sellel imenduda. Lisa kulbitรคie kaupa peedipuljongit, iga kord segades ja oodates, kuni vedelik on riisi sisse imbunud. Jรคtka nii umbes 20 minutit, kuni riis on al dente. Kui puljong saab otsa, kasuta vajadusel kuuma vett.
Valmis risotole lisa tรผkeldatud vรตi, maitsesta soola-pipraga ning sega hulka rรถstitud peedikuubikud. Jaota risoto nelja kausi vahel, nirista peale oliiviรตli ja puista รผle murendatud kitsejuustu vรตi fetaga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare