TarbijaRetseptidKrõbeda põhjaga õunakook

Krõbeda põhjaga õunakook

Ulvi Blande

On õunte aeg. Kuigi õunasaak on sel aastal kesine, siis 3-4 õuna ikka leidub. Selles koogis on hea kasutada antonovka õunu, sest need lisavad kergelt hapukust. Kuna mul oli kapis ka pool pakki toorjuustu, lähenesin koogile loominguliselt.

Vaja läheb: põhjaks 80 g võid, 50 g suhkrut, 100 g kiirkaerahelbeid, 50 g jahu. Katteks 3 õuna, 200 g toorjuustu, 100 g hapukoort, 50 g suhkrut, 2 muna, kaneeli, natuke punaseid sõstraid või muid marju.
Tee nii: Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad viiludeks. Sega kausis õunad, suhkur ja kaneel. Sega teises kausis jahu, kaerahelbed ja suhkur, lisa sulatatud või. Pane koogivormi põhja küpsetuspaber. Kalla kaerahelbesegu vormi põhja ja vajuta tihedaks. Laota helvestele peale õunaviilud ja lisa natuke punaseid sõstraid. Nüüd tee kate. Selleks sega toasoe toorjuust hapukoore ja suhkruga (50 g) ühtlaseks, lisa munad. Vala segu õuntele ja pane vorm ahju. Küpseta 175 kraadi juures umbes tund aega.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare