TarbijaRetseptidPüreesupp röstitud tomatitest ja lillkapsast

Püreesupp röstitud tomatitest ja lillkapsast

Kui õues on juba jahedust tunda ning hommikud täituvad udu ja värviliste lehtedega, on just õige aeg millegi lohutavalt kreemise ja koduse järele. Tomati ja lillkapsa püreesupp sulatatud juustuga on lihtne, ent samas pidulik roog, mis ühendab köögiviljade pehmuse, riivitud Forte juustu sügavama maitse ja krõbeda peekoni soolaka nüansi. Tulemus on soe, rikkalik ja täpselt selline, mis paneb kodu lõhnama nagu hubane sügisõhtu.

Vaja läheb: 1 kg tomateid, 0,5 kg lillkapsast, 6-8 küüslauguküünt, 3 sibulat, sulatatud juustu, 200 ml vahukoort, peekonit, Forte juustu.

Tee nii: Alusta esmalt tomatite röstimisega. Selleks laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile poolitatud või tükeldatud tomatid koos küüslauguküüntega. Piserda oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning rösti siis eelsoojendatud ahjus 180-200 kraadi juures 40-45 minutit. Tomatitele võib piserdada ka natuke sojakastet.
Samal ajal prae pannil kooritud ja tükeldatud sibulad. Nende juurde lisa ka natuke tomatipastat, et supil oleks veelgi kaunim värv. Tükelda lillkapsas ning keeda pehmeks.
Seejärel püreesta röstitud tomatid ja pruunistatud sibulad köögikombainis või sauseguriga ning maitsesta. Lisa ka sulatatud juust.
Aseta külmale pannile peekoniviilud ning pruunista need krõbedaks, hiljem haki sobivaks ning serveeri koos supiga. Riivi juurde ka Forte juustu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare