TarbijaRetseptidŠokolaadisai

Šokolaadisai

Camilla Kännola

Vaja läheb: 500 g nisujahu, veidi peenikest soola, 1 pakk kuivpärmi, 450 g käesooja vett, peotäis tumeda šokolaadi nööpe ja veidi õli.

Tee nii: Sega suures kausis kokku nisujahu, sool ja kuivpärm. Lisa juurde käesoe vesi ning sega, kuni saad ühtlase taina. Puista sisse peotäis tumeda šokolaadi nööpe. Kata kauss puhta rätikuga ja lase tainal kerkida 1,5–2 tundi.
Kuumuta ahi 230 kraadini ning pane samal ajal ka küpsetuspott ahju kuumenema – tee seda umbes 30 minutit enne küpsetamist. Kui ahi ja pott on kuumad, tõsta pott ettevaatlikult välja. Pane tainas kuuma potti, nirista peale veidi õli. Pane potile kaas peale ja küpseta 30 minutit 230 kraadi juures. Seejärel võta kaas ära ja küpseta veel 15–20 minutit, kuni sai on pealt kaunilt kuldpruun.
Tõsta pott ahjust, lase saial metallrestil 20–30 minutit jahtuda ja “rahuneda”.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare