24.9 C
Rapla
Laupäev, 7 sept. 2024
ValladTÄIENDATUD: Euroopa Komisjoni esinduse juht Eestis tutvus Raplamaaga

TÄIENDATUD: Euroopa Komisjoni esinduse juht Eestis tutvus Raplamaaga

Läinud neljapäeval külastas Euroopa Komisjoni esinduse juht Eestis Vivian Loonela majandusnõunik Ave Schank-Lukase ja kommunikatsiooninõunik Kadri Kulli saatel Rapla maakonda.
Hommikul kohtuti Rapla vallamajas vallavanem Gert Villardiga, seejärel külastati Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskust ning lõunastati Hollivuudis Rapla rotariaanidega.
Pärastlõunal tutvus Vivian Loonela Kehtna kutsehariduskeskusega ja esines õpilaste ees loenguga, milles käsitles Ukraina sõja mõjusid Euroopa Liidu poliitikale. Päev lõppes Rapla Metall OÜ-s, kus võõrustaja oli ettevõtte juht Margus Maidre.
Rapla ei olnud esimene maakond, millega komisjoni esindus tutvus. Euroopa Komisjoni esinduse majandusnõuniku Ave Schank-Lukase sõnul oli visiidi eesmärk paremini mõista Rapla piirkonna peamisi küsimusi ja probleeme ning arutada kohaliku tasandi Euroopa Liiduga seotud poliitikat.
Rapla rotaariane lõunale kutsudes pidas pr Vivian Loonela silmas just seda, et Rotary klubidesse on koondunud piirkonna edukamad ettevõtjad ja kohalikud poliitikud, seega paikkonna aktiivsemad ja sõnakamad esindajad. Klubi esindas kümneliikmeline seltskond eesotsas presidendi Kalle Toometi, asekuberneri Tiit Rahkema ja asepresidendi Kaido Täpsiga. Lõunalauas arenes elav keskustelu, mille käigus puudutatigi mitmeid praegu aktuaalseid teemasid, alustades Venemaa agressioonist Ukrainas ja Euroopa reageeringutest sellele ning lõpetades rohepöörde ja energeetikaküsimustega.
Ligi paaritunnine elav lõunalauavestlus keskendus peamiselt Eesti jaoks olulistele teemadele. Muuhulgas tuletati meelde, et Eesti maainimesed ootavad Euroopa Liidult võrdset kohtlemist. Selles kontekstis peeti silmas põllumajandustoetusi, aga ka seda, et igasuguste toetuste taotlemisel on liiga palju bürokraatiat.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ants
30. märts 2023 04:17

Jäin sellest kohtumisest ilma. Oleksin tahtnud neile tegelastele silma vaadata ja küsida miks nad eesti rahvale valetavad. Põhjus on selgelt mõistetav – euroopast on antud korraldus kontrollida meie meelsust ja süvendada paanikat. Kõige rohkem on kahju, et ei õnnestunud kohtuda Avega. Hakkas tõsiselt huvitama kas see mida ta räägib, on tõesti see mida vanemad talle õpetanud on. Muidugi, on ka võimalus, et sobiliku raha eest lõhestatakse ühiskohnda ja allutakse ameeriklaste korraldustele.