7.2 C
Rapla
Reede, 17 mai 2024
ValladRapla valdJaan Urvet „neelab“ raamatuid

Jaan Urvet „neelab“ raamatuid

Raamatukogude päeval proovis Rapla keskraamatukogus lugejateenindaja tööd Rapla Kesklinna kooli õpetaja ning kirglik lugeja Jaan Urvet. „Selg on lausa märg,“ võttis Jaan oma päeva raamatukogus kokku.

Mitme tunni vältel tuli tal 25. oktoobril raamatuid vastu võtta, välja anda, tunda arvutiprogramme ning suhelda klientidega. Üksi sellega hakkama poleks saanud, tõdeb mees, vaja oli kogenud spetsialisti abi.
Vähemalt ei olnud keskkond Jaanile võõras, kuna ta on väga aktiivne raamatukogus käija ja lugeja. Ta nimetab raamatukogu oma teiseks koduks. „Raamatukogu täidab teraapilist rolli inimesele,“ kirjeldas ta selle väärtust.
Kuivõrd elu on meest viinud eri paikadesse, on see talle andnud võimaluse näha mitme raamatukogu hingeelu. Ruhnu saarel oli just Jaan üks neist, kes võitles kohaliku raamatukogu säilimise eest. Aktiivne lugeja oli ta ka Kuressaares ja Tallinnas. Jaan meenutab, kuidas tema 95-aastaseks elanud ema käis vähemalt korra nädalas raamatukogus, veetes seal kaks-kolm tundi. „Kõigil oli aega teda ära kuulata ning ta tuli alati tagasi kotitäie raamatutega. Tervisekeskuse järel oli raamatukogul järgmine roll tema elus,“ meenutas Jaan naljatades.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare