25.5 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
UudisedMTÜ Töömaja lõi Itaalias sõprussidemeid

MTÜ Töömaja lõi Itaalias sõprussidemeid

Reis Itaalia suurimasse rehabilitatsioonikeskusesse San Patrignanosse kinnitas üht – MTÜ-s Töömaja tehakse õiget asja. Töömaja eestvedajad Villy ja Maarja Võrk veetsid seal viis päeva, et ammutada kogemusi, mida oma töös rakendada. Reisi lõpuks sõlmiti sidemeid, millest on juba praeguseks Töömaja juures tulu tõusnud.

Sügaval Ahekõnnu metsade vahel, Järvakandi külje all tegutseb MTÜ Töömaja, mis annab teise võimaluse meestele, kes on jäänud elu hammasrataste vahele. Nende tegevus ei paista avalikkuse ees palju silma, sest see ongi suunatud sissepoole. Sinna tulevad alkoholi- ja narkoprobleemidega mehed, et alustada oma elu puhtalt lehelt. Töömajas tehakse päris tööd, kuid vähemalt sama tähtis on ka vaevanägemine oma iseloomu kallal – et minevik jääks minevikku ning pingutuse ja toetava keskkonna abil tulla välja oma probleemidest.

Järvakandi külje all tegutseva Töömaja kontseptsioon ei ole ainulaadne. Selliseid paiku on mujalgi Eestis ning Euroopas. Oma tegevuses on MTÜ Töömaja võtnud suuresti eeskuju näiteks Rootsi kolleegidelt. Villy ja Maarja Võrk võõrustasid Raplamaa Sõnumeid endises Järvakandi vallamajas, mis nüüd Töömajale kuulub. Praegu on renoveerimine lõpusirgel ning juba detsembris avatakse seal Wallamaja Hostel, kus on kümme majutuskohta ja toad on mõeldud väljaüürimiseks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare