25.5 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
UudisedMida võtate kaasa aastast 2023?

Mida võtate kaasa aastast 2023?

Leaanyka Leisson.

MTÜ Arendusselts Koduaseme juhatuse liige Leaanyka Leisson:
Lõppevast aastast võtan kaasa veendumuse, et kõik on võimalik, kui on tahe, pühendumus ning toetavad kaasteelised. Olgu ettevõtmised puudutamas peret, tööd, vabatahtlikku panust kogukonnas või volikogus. Kui on ikka mitu pead, siis leitakse ühiselt võimalused ka olukordades, mis esiotsa näivad võimatud.
Aasta jooksul tõdesin enam kui kord, et inimesed kipuvad alahindama sõna jõudu. Ma soovin, et meil oleks rohkem tahet teineteist teadlikult märgata, kuulata ja mõista. Pidagem ühiselt lugu hea sõna väest! Nõnda hoiame ja kasvatame usaldust.

Ülle Seervald.

Järvakandi Mõisa Küüni perenaine ja sädeinimene Ülle Seervald:
Aasta 2023 andis teadmise, et nii kaua kui elan ja hingan, on kõike võimalik saavutada. Uute asjade proovimine, inimestega kohtumised, oma loomeväe tunnetus ja usaldus…
Aasta oli täis inspiratsiooni, paljud paari aasta tagused unistused täitusid. Järvakandi Mõisa Küün on loonud palju erinevaid võimalusi nii külastajatele kui ka meile endile.
Veebruar algas toreda vastlasõidutamisega. Lasteaialapsed said nautida kohevat lund ning hobuse ja reega sõitu. Kevadel möllasime korralikult Volbripäeval. Kohal olid ennustajad-selgeltnägijad, oma küla rahvas müüs oma tooteid ning õhtul esines ansambel Sunlight. Teist aastat järjest võtsime osa üle-eestilisest avatud talude päevast. Korraldasime huvitavad mõisaretked Järvakandi mõisasüdames.
Augustis võtsime taas osa Järvakandi kodukohvikute päevast. Külastajaid oli palju, tegevusi oli nii suurtele kui ka väikestele. Üks igati äge päev oli. Sügisel avas küün oma uksed külastajatele, kui korraldasime garaažimüügi. MTÜ Rapla Valla Külade Ühendus korraldas õppereisi „Kogemuskoolitus Rapla valla kantides”, kust võtsin suurima rõõmuga osa ja jagasime ideid. Aasta lõpetasime Jõulumaaga. Küün täitus jõulumaagiaga ja lasteaialapsed said kogeda jõulumaa imesid. Kõik ootused ja unistused täitusid.
Tunnen, et teeme õiget asja. Meie väike Valli küla Raplamaal särab oma inimestega. Meil on siin hea olla ja me püüame seda ka teiega jagada. Me teeme seda südamega ja oma kogukonna jaoks.

Annika Tammus.

Saalihokimängija Kaitseliidu Rapla maleva naiskonnas Annika Tammus:
Ma usun väga sellesse, et asjad on nii, nagu sa ise neisse suhtud ja kuidas sa ise millegi nimel töötad. Meil oli hea aasta, kõik, mida oleme soovinud ja millesse oma energia pannud, on õnnestunud. Spordi vaates võitsime kevadel Kaitseliidu Rapla maleva saalihoki naiskonnaga Energialiigas kulla. Kaitseliidu Rapla maleva meeskonnaga läheb sel hooajal maakonna meistrivõistlustel väga hästi ja Kehtna Saalihokiklubis on sel hooajal rohkem noori kui kunagi varem.
Kehtna Saalihokiklubiga on keeruline olnud võistluskuludeks raha kokku saada, kuna meil on väga mitu paljulapselist ja raskustes peret, kelle lapsed oleme võtnud tasuta trenni. Tegime Hooandja projekti ja päevaga kogusime kõige kriitilisema summa kokku, suur osa hooandjaid oli meie kogukonnast. Hooandja kampaania on veel kuu aega aktiivne meie Kehtna Saalihokiklubi Facebooki lehel, oleme südamest tänulikud kõigile toetajatele.
Paljude õnnestumiste eest oleme tänulikud oma lähedastele, Kaitseliidu Rapla maleva ja saalihoki perele. Üha enam tunneme, näeme ja hindame kogukonna väärtust. Inimesed meie elus on hindamatud, meil on nendega väga vedanud ja nemad võtaks kaasa 2024. aastasse. Ja kõik oma lemmikloomad ka, kes on olnud suurepärased maandajad kodus kõige kiirematel ja keerulisematel aegadel. Parimat uut aastat kõigile! Hoidke kokku!

Aare Leinberg.

AS-i Ingle asutaja ja Rapla Redeli laureaat Aare Leinberg:
Ma tänan Ukrainat! Iga mõistlik inimene peaks Ukrainat võiduni toetama. Iga toetatud materiaalne heategu, lihtsalt hea tegu või kasvõi toetav mõte võidab kurjuse ka meie endi sees. Ma tänan riigikogu, et nad on meile selgeks teinud, kuidas ei tohi valitseda. Ma tänan kultuurifestivali „Särin“, kuna nad võimaldavad inimestel maailmakultuuri kodus kogeda.
Ma tänan maailmameistreid Kadi võimlejaid, kes tegid mu silmad järjekordselt märjaks ka väikeses Ingliste külas. Ja kogu selle tänu olen isiklikult võlgu oma kodufirmale Ingle, kelle kaudu on mul võimalus teisi tänada.

Henri Zibo. Foto: erakogu

Hageri rahvamaja juhataja Henri Zibo:
Minu 2023. aasta oli väga sündmusterohke. Muusikuna astusin üles väga paljudel erinevatel kontsertidel. Vahest kõige eredam mälestus tuleb suvest, kui õnnestus esineda Pärnu muusikafestivalil ning olla osa ühest väga suursugusest Kristjan Järvi ja Baltic Sea Philharmonicu projektist.
Samuti oli minu jaoks põnev muutus tulla Hageri rahvamaja juhatajaks ning proovida kätt kohaliku kultuurielu edendamises. Lisaks veel anda tunde Saku muusikakooli toredatele akordioniõpilastele. Aasta on olnud väga tegevusterohke, kuid see ongi tegelikult tore ning hoiab elu põnevana.
Mulle tundub, et inimesed võiksid sellest aastast ja ka varasematest õppida teineteisemõistmist. Praegune sotsiaalmeedia ajastu on minu arvates tekitanud olukorra, kus Facebooki kommentaariumid on muutunud tõeliseks sõjatandriks, muutes mõne üsna ebaolulise teema täielikuks üksteise solvamise ning ”ärapanemise” kasvulavaks. Mida aasta edasi, seda rohkem see kahjuks minu arvates ka probleem on. Sotsiaalmeedia on väga oluline osa kaasaegsest kultuurist, kui seda õigesti kasutada. Seda ära kasutades vaid selleks, et kellelegi midagi halvasti öelda, on lihtsalt kurb. Inimestel võiks olla rohkem mõistmist ning arusaama, et see pole koht, kus end välja elada ning tekitada mõnele teisele inimesele tõsiseid kannatusi.
Õnneks mina pole selle ohvriks langenud, aga olen näinud kõrvalt, kuidas see juhtub, ning sellest ka minu mõte, mida aastast 2023 õppida võiks.
Uuele aastale lähen vastu väga positiivselt. Ma olen seda usku, et püstitada aasta alguses eesmärgid tulevateks kuudeks. Eelmine aasta püstitasin endale ühe eesmärgina lugeda 1-2 raamatut kuus. Umbes nii ta läkski. Seega uuele aastale vastu uue hingamise ning uute eesmärkidega!

Jüri Pritšin.

Korvpallitreener ja kehalise kasvatuse õpetaja Jüri Pritšin:
Väga raske kuidagi midagi erilist välja tuua. Stabiilne aasta on olnud. Kohila Spordiklubi on saanud 20 aastat vanaks, mille juures olen kogu see aeg olnud. Klubi arenguga võib rahul olla, on olnud säravaid sportlikke tulemusi, on noorte sportlaste arengut, oleme suurepäraselt korraldanud üritusi.
See aasta on olnud koolis õpetajana huvitav ja pakkunud väljakutseid, põnev amet on. Isiklikus plaanis on kõik väga tore olnud, abikaasa on super, pojad ja nende pered on samuti tublid, väga tublid. Uhke tunne on! Lapselaps Elli kasvab ja juba vägevalt toimetab – suur, suur rõõm! Veel tööst rääkides on olnud muidugi väga tihe aasta. Logistika on paigas, pean ühel päeval jõudma nelja kohta.

 

Andres Elmik.

Märjamaa sauna eestvedaja Andres Elmik:
Isiklikult oli tore aasta, nii tööl kui ka eraelus sai plaanitu ellu viidud. Aga tunnustada tahaksin hoopiski Janno Ennit, kelle toel on jälle elavnenud Märjamaa korvpalli tegemised, töötavad treeninggrupid ja mitte kehvasti mängivad eestikatel 40+ sarjas seeniorid. Ka Märjamaa sauna haldamine on talle hingelähedane, mis liidab ja hoiab meie kogukonda ning tekitab meeldivaid elamusi. Jääme lootma arukatele vallavolikogu saadikutele, et nad teevad õigeid otsuseid tervisliku teenuse ja toimiva sauna toetamiseks.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare