19.4 C
Rapla
Teisipäev, 14 mai 2024
UudisedKa Keskerakonna Raplamaa piirkonnast on liikmeid lahkunud

Ka Keskerakonna Raplamaa piirkonnast on liikmeid lahkunud

Keskerakonnast on viimastel nädalatel lahkunud Riigikogu liikmeid, kellest osa on liitunud teiste erakondadega ja mõni jäänud vähemalt esialgu parteituks. Pärast septembris toimunud erakorralist kongressi, kus uueks esimeheks valiti Mihhail Kõlvart, on esitanud lahkumisavaldusi ka erakonna Raplamaa piirkonna liikmed.

Raplamaa piirkonna juht Andres Kalvik kinnitas, et pärast kongressi on Raplamaa  piirkonnast lahkunud üksteist liiget. “Sündmused on arenenud väga kiiresti, kuid Raplamaa piirkonna liikmed on hoidnud tasakaalukat positsiooni,” sõnas Kalvik. Ta lisas: “Olen olnud juhatuse liikmetega aktiivses suhtluses ning kolmapäeval soovib piirkonna liikmetega kohtuda Riigikogu aseesimees Jüri Ratas ja reedel Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom, kes on ühtlasi Keskerakonna Harju- ja Raplamaa piirkonna kuraator.”
Mäletatavasti toetas erakonna Raplamaa piirkond erakorralisel kongressil uue esimehena Tanel Kiike, kes tänaseks päevaks on liitunud sotsiaaldemokraatidega. Kalvik ütles, et tal on kahju, kui mõni liige erakonnast lahkub. “Keskerakond väärtustab kõiki oma liikmeid ning loomulikult on kahju, kui mõni neist erakonnast lahkub või teise parteisse suundub. Samas on Keskerakond jätkuvalt suurima liikmeskonnaga erakond ja meie hulgas on palju ambitsioonikaid poliitikuid, kel on soov end riiklikul tasemel tõestada,” rääkis ta.
Küsimusele, kas tema jääb Keskerakonna liikmeks, vastas Kalvik: “Intervjuud andes viibin Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni ruumides ja teen oma tavapärast tööd. Täna algas parlamendi kevadistungjärk ja kuigi meie read on mõnevõrra hõrenenud, oleme üheskoos valmis Keskerakonna väärtuste ja valijatele antud lubaduste eest seisma.”
Kehtna vallavolikogu esimees Katrin Anto on olnud Keskerakonna liige aastast 2005. Pärast erakorralist kongressi antud intervjuus Raplamaa Sõnumitele ütles ta, et tegelikult kaalus ta erakonnast väljaastumist juba enne kongressi. Tänase päeva seisuga on ta veel erakonna liige, kuid samas rõhutas ta, et rõhk on sõnal “veel”. Ta ütles, et teda on kutsutud Isamaa Erakonda ning sel teemal on ta ka Isamaa esindajatega rääkinud. Anto ütles, et see ei ole otsus, mille langetamisega tuleb kiirustada.
Ta lisas, et usaldab endist esimeest Jüri Ratast ning jälgib, millise otsuse tema langetab. Kui Ratas peaks erakonnast lahkuma, siis ütles Anto, et samamoodi käitub ka tema. Samas on Anto viimasel ajal Keskerakonna tegemistes aktiivselt kaasa löönud. Näiteks käis ta koos Andres Kalvikuga enne jõule kiirabi- ja päästetöötajatele kringlit jagamas.
Tuntud telenägu ja Rapla ratsakooli pidaja Sven Soiver ei ole küll kunagi Keskerakonna liige olnud, kuid samas kandideeris ta erakonna nimekirjas 2023. aasta valimistel Riigikokku. Ta ütles, et nendel valimistel oli tema esmane soov pääseda Riigikokku, et seal oma oskuste ja teadmistega abiks olla. See, et ta kandideeris just Keskerakonna nimekirjas, oli tema sõnul teisejärgulisem. Küsimuse peale, kas ta oleks valmis ka tulevikus Keskerakonna nimekirjas kandideerima, vastas Soiver, et praegu puudub tal side nii Keskerakonna kui ka ükskõik millise teise erakonnaga. “Ainus side on see, et kui tänaval Kalvikuga kokku saame, siis arutame põllumajandust ja muid maailma asju,” sõnas Soiver.

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Jaanus
10. jaan. 2024 10:46

Mis parata, kui eesotsas on vanad kommunistid?

Roosi
11. jaan. 2024 09:40
Vasta  Jaanus

Seatiiduga oli mul viimati vastasseis, kes ostis <METSATIIDU ) varastatud rahadest ehitatud eramu, ja kohalikud panid vande peale! Metsatiidu poeg varastas ka minult 3000 EEK koos Meister Vello pojaga! Õndsad olgu need, kes on vallas peamised vargad!

Roosi
11. jaan. 2024 10:02

Teine suurvaras oli MUTIK Palamulla külast , kes pettis välja kaks kaheaastast pulli. LEPINGU TEEME KOLMAPÜEVAL, ja raha kannan üle neljapäeval .Mitmed kohalikud olid ka petetud tehingutega, ja panid needuse peale. Kolmesaja päeva päras oli pettur surnud

Onu Mellery
12. jaan. 2024 22:07

Hea, et lehel on aus ja endine kommunist. Paljud neist aitasid eesti vabaks laulda.