Mia Cordelia Kitsing
Rapla on teada-tuntud heade ideede, ettevõtlikkuse ja loovuse rabamaastik ja seda tõesti seinast seina – muusikast ja teatrist hariduse ja toiduni! Just sellesse viimasesse kategooriasse annavad oma panuse kaks Rapla gümnaasiumi poissi Kauri Kreem ja Karlis Bollverk.
Ettevõtlus nõuab loovat mõtlemist ja innovatsiooni, kuna noored peavad leidma uusi ja ainulaadseid viise, kuidas lahendada probleeme ja pakkuda turul konkurentsivõimelisi tooteid või teenuseid. Abituriendid on leidnud missioonitundelise viisi, kuidas edendada eestlaste kulinaarseid elamusi.
Paratamatult on tänapäeval aina suuremaks murekohaks muutunud suhkru tarbimine. Maailm võitleb kehakaalu pideva tõusuga, mida on näha ka Eesti tänavapildis. Liigne suhkru tarbimine on üks peamisi rasvumise riskitegureid, kuna suhkur sisaldab palju tühje kaloreid. Töödeldud toiduained ja joogid sisaldavad valget suhkrut ehk sahharoosi sageli