19.7 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
UudisedMärtsikuu parima kaubamärgi tunnustuse pälvis Hoog

Märtsikuu parima kaubamärgi tunnustuse pälvis Hoog


Marleen Murumets

Raplas alguse saanud kaubamärk Hoog on laienenud Eesti väikelinnadesse ja asulatesse. Patendiamet valis selle märtsikuu parimaks kaubamärgiks. „Valitud kaubamärk sümboliseerib dünaamilisust ja tõhusat toimimist,” ütles kaubamärgi peaekspert Mari-Epp Tirkkonen.

Hoog tõukerattad jõudsid esimest korda Rapla tänavatele 2022. aasta augustis. „Sellest järgmisel aastal tõime Raplasse ja selle lähiümbrusesse tõukerattaid juba juurde ja laienesime Kohilasse, Sakku, Sauele, Keilasse, Türile ja Paidesse. Äpitakso pilootprojektiga alustasime Raplas käesoleva aasta alguses ning lähikuudel hakkame Raplas pakkuma ka Hoog Delivery toidukulleri teenust,” ütles Hoog üks asutajatest Drevor Andris Rudnevs.

„Peamine eesmärk oli meie enda kodukohas Raplas mitmekesistada transpordiviise, lahendada ära asulatevaheline transpordiprobleem ja tuua suurlinnade teenused ka Eesti väikelinnadesse,” lisas Rudnevs.
„Meil on väga hea meel selle üle, et meie kaubamärk Hoog sai märtsikuu parimaks. On tore, kui märgatakse ja tunnustatakse midagi, mille kallal oleme vaeva näinud ning mille üle uhkust tunneme,” rõõmustas Rudnevs.
Patendiameti märtsikuu lemmikuks valitud kaubamärk on silmatorkav, äratab tähelepanu ja selle taga on hästi läbi mõeldud ärikontseptsioon, ütles Patendiameti kaubamärgiosakonna peaekspert Mari-Epp Tirkkonen ning lisas, et kaubamärk HOOG kätkeb endas leidlikku mõttemängu, mis tekib seoses ettevõtte pakutavate toodete-teenustega (elektritõukerataste rent, sõidujagamisteenus, kullerteenused jm).

Kuidas jõuti nimeni?

Nime otsingul peeti oluliseks, et nimi oleks lühike ja eestikeelne. „Meenub, et variante oli tegelikult päris palju, kuid ükski ei olnud see päris õige,” ütles Rudnevs. Alguses oldi veendunud, et “Täkk” oleks just õige kaubamärk tõukerataste jaoks. Nii hobune kui ka tõukeratas seostuvad mõlemad liikumise ja transpordiga ning sõna “täkk” toob esile ka elektri, kuna akude laadimisel kasutatakse väljendit “täkku andma”.
Kuna nende teenuste visioon on laiem kui vaid tõukerattad, jõuti siiski ühisele arusaamale, et peaks leidma sõna, mis ei piiritle nende tegevust nii kitsalt. Mugavust ja kiirust sümboliseeriva lihtsa sõna otsingul pakkus Drevor Andris Rudnevsi ema välja sõna hoog, mille tiim kohe omaks võttis.
Patendiamet tunnustab juba alates 2022. aastast iga kuu üht Eesti ettevõtjat eriti silmapaistva kaubamärgi loomise ja registreerimise eest. Kuu kaubamärgi tiitlile kandideerivad värskelt Patendiametis või Euroopa Liidu Intellektuaalomandi Ametis registreeritud märgid, mis on keele- või mõttemängulised, kaunikõlalised, nutikad, humoorikad või muul moel sõnalise, aga ka visuaalse poole pealt silmatorkavad ja meeldejäävad.
Enamasti jäävad sõelale need ettevõtted, mille tooted või teenused on turul kas uudsed, nutikad, innovatiivsed, ühiskondlikult aktuaalsed vms. Kuu kaubamärgi valimiseks on moodustatud Patendiameti töögrupp, kes demokraatlikult hääletades valib märgi välja kuu jooksul registreeritutest.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Raplakas
28. märts 2024 15:04

Tublid

Raplamees123
28. märts 2024 15:08

Väga lahe!