11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
UudisedKehtna kooli direktori kohusetäitjaks sai Rait Verrev

Kehtna kooli direktori kohusetäitjaks sai Rait Verrev

Kehtna põhikooli endine direktor Reigo Ginter alustas 1. aprillist uues ametis, mis tähendab, et kool vajas uut juhti. Direktori kohusetäitjaks sai EKRE Kehtna osakonna aseesimees, põllumajanduses tegutsev Rait Verrev.

„Tegemist on pigem hädavajadusega, sest vastasel juhul jääks kool ilma juhita,“ ütles Verrev ja rõhutas korduvalt, et ametisse plaanib ta jääda ainult nii kauaks, kuni leitakse uus juht. „Kandidaate oli mitmeid, kellega räägiti, aga kõik keeldusid erinevatel põhjustel. Eks see periood on väga lühike ja ilmselt on oma elu raske ümber korraldada,“ arvas Verrev ja ütles, et paremat lahendust hetkel lihtsalt ei ole.

Haridusvaldkonnas töötamise kogemust mehel ei ole, eesmärk on saada see õppeaasta ilma probleemideta ja katkestuseta lõpuni nii, et õpetajatel oleks kindlustunne. „Igal organisatsioonil on juhti vaja.“ Juhipositsiooniga on Verrev harjunud, sest suurema osa tööelust on ta juhtinud oma ettevõtet. „Kui muud lahendust ei leitud, siis tuleb ise püsti tõusta ja töö ära teha. Kõige ligem abikäsi on su enda küljes.“
Kehtna abivallavanem Rynaldo Puusep tänab ja tunnustab ametist lahkuvat direktorit Reigo Ginterit, tuues välja, et kooli meeskond on aastate vältel ehitanud tugeva organisatsiooni, kus süsteemselt pööratakse tähelepanu noorte õpetajate leidmisele, tegeletakse haridusinnovatsiooniga, tehisaru juurutamisega ja kus õpilaste toetamiseks on loodud väga hea tugisüsteem.
„Kehtna põhikooli direktori lahkumine ilmestab positiivselt, kuidas Kehtna vallas tehtud tööd hinnatakse kõrgelt ka riiklikul tasandil. Käesoleval hetkel ei ole Kehtna vallavalitsus kinnitanud ametisse uut direktori kohusetäitjat. Direktori kohusetäitja nimetatakse ametisse ajutiselt. Juhi leidmiseks korraldatakse avalik konkurss.”
Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooninõunik Aire Koik ütles, et põhikooli ja gümnaasiumi direktori kvalifikatsiooninõudeks on magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon, juhtimiskompententsid ning eesti keele oskus vastavalt keeleseaduses ja selle alusel kehtestatud nõuetele. See tähendab, et vaja on kraadi, mitte kindla eriala haridust. Juhtimiskompententse hindab tööandja ehk koolipidaja. Kehtna vallavalitsuse istungi protokollis seisab, et kuni konkursitulemuste selgumiseni määratakse direktorile kohusetäitja, kellega sõlmitakse tööleping kuni 31.08.2024.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare