23.3 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
UudisedVolikogu lükkas tagasi eelnõu toetada Rapla korvpallimeeskonda 200 000 euroga

Volikogu lükkas tagasi eelnõu toetada Rapla korvpallimeeskonda 200 000 euroga

Rapla valla volikogus opositsioonis olev Rapla Vallakodanike Liit eesotsas Alar Mutliga esitas eelnõu, mille kohaselt oleks Rapla vald toetanud kohalikku korvpallimeeskonda järgneval kahel aastal kokku 200 000 euroga. Volikogu lükkas eelnõu tagasi.

Eelnõu kohaselt oleks volikogu lisaks 200 000-eurosele toetusele nimetanud Avis Utilitas Rapla ka valla esindusvõistkonnaks. Neljapäeval, 25. aprillil toimunud istungil läks eelnõu pärast lühikest arutelu hääletusele.

Kohal olnud 22 saadikust toetas seda 9 ning vastu oli 13. Eelnevalt oli see läbi käinud kultuuri- ja eelarvekomisjonist ning mõlema soovitus oli eelnõu tagasi lükata.
Volikogu saadiku Andrus Tamme ettepanekul toimus nimeline hääletus. Eelnõu poolt hääletasid Alar Mutli, Jaanus Piirimees, Erti Suurtalu, Andrus Tamm, Valter Uusberg, Kaidi Kornak, Kalle Kõiv, Kaisa Kuusemets, Hannes Vald. Vastu hääletasid Kalle Toomet, Anne Kalf, Mikk Virki, Jaak Ohaka, Kalle Kilter, Ülle Kiviste, Tarmo Lukk, Margus Jaanson, Inna Tamm, Andres Sahkur, Ilvi Pere, Ain Täpsi, Maris Rudnevs.
Alar Mutli ütles, et selline volikogu otsus oli ootuspärane. “Praegu oli vaja volikogu otsust, sest korvpalli rahastamise osas tuleb hämamine lõpetada. On näha, et koalitsioonil ei ole poliitilist tahet jätkata korvpallimeeskonna toetamist viimase kolme aasta mahus,” sõnas Mutli. Ta lisas: “Miks see nii on, neid põhjuseid võib aimata. Üks on kindlasti see, et Karp (Jaak Karp – toim) ei ole käinud vallas kintsu kaapimas. Mina ütlen selle kohta nii.”
Viimase repliigiga viitas Mutli sellele, et ainuke ametlik kohtumine Jaak Karbi ja koalitsiooni esindajate vahel oli 2023. aasta augustis. Toona tutvustas koalitsioon eelarveprojekti, mille kohaselt vähendatakse Rapla korvpallimeeskonna toetust käesolevaks aastaks senise 100 000 euro pealt 50 000 euro peale. Neljapäevasel volikogu istungil meenutas seda seika vallavolikogu eelarve- ja arengukomisjoni liige Margus Jaanson. Ta ütles, et korvpallikool on saanud selle teadmisega teha oma plaane eelmise aasta suvest saati.
Volikogu otsus ei tähenda veel seda, et korvpallimeeskond jääb üldse valla toetuseta. Kokku on lepitud käesolevaks aastaks toetus 50 000 eurot, kuid Jaak Karp on juba varem öelnud, et sellise summaga Paf Eesti-Läti liigas osaleda ei saa. Kolmapäevaks, 1. maiks ootab Rapla vald taotlusi esindusmeeskonna määramiseks 2024. aastaks. Oma taotluse on esitanud ka Rapla korvpallikool, aga kui suure summa, kui üldse, sealt võiks saada, seda ei oska öelda.
Kui vaadata suuremat pilti, ei tähenda volikogu otsus veel ka seda, et Rapla järgmisel hooajal kõrgemal tasemel mängimist ei jätka. Alar Mutli avaldas arvamust ning ühtlasi ka lootust, et Rapla kõrgseltskonnas siiski jätkab. “Ma arvan, et Rapla jätkab (Paf Eesti-Läti korvpalliliigas – toim). Ma ei ole küll Jaak Karbiga sel teemal rääkinud, aga ma usun, et mingil moel nad jätkavad. Muidugi ei ole see lihtne, kui valla toetus väheneb,” ütles Mutli.
Ka Rapla vallavolikogu esimees Kalle Toomet ütles, et eelnõu tagasilükkamine oli ootuspärane. “See polnud mitte ainult ootuspärane, vaid, ma rõhutan, ka vältimatu. Põhjus on see, et eelnõu ei vastanud kehtivatele õigusaktidele,” sõnas Toomet. Ta viitas määrusele, mille alusel eraldab Rapla vald toetust oma spordiklubidele. Selle järgi saavad spordiklubid esitada iga aasta 1. maiks taotluse, et just nende võistkond määrataks jooksva aasta Rapla valla esindusvõistkonnaks. Tänavu märtsis esitas vastava taotluse ka Rapla korvpallikool. Arutelude ja otsustamiseni jõutakse pärast 1. maid.
Sarnaselt Alar Mutliga väljendas ka Kalle Toomet lootust, et Rapla siiski jätkab mängimist Paf Eesti-Läti korvpalliliigas. Ta tõi välja, et 100 000 eurot on spordi toetuseks eelarves olemas. Koos selle fakti nentimisega viskas ta õhku ka teoreetilise võimaluse, et kui arutelude käigus jõuab volikogu selleni, et kogu kõnealune summa tuleks määrata korvpallimeeskonnale, siis nii lähebki.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Marko
27. apr. 2024 09:42

Õnneks on hääletajate nimed avalikud ja teada…

Matu
27. apr. 2024 10:05

Kellel kuradil võis üldse pähe tulla mõte, et 200 tonni on vasakule-paremale loopimiseks sobiv summa ? Või arvati, et 100 tonni on sitaks vähe ja rasketel aegadel võib kõike topelt raisata ? Õige otsus !

Nimi
27. apr. 2024 23:44

Vähemasti mõnelgi mõistus peas.
Mina ei ole nõus, et raha kulutatakse selle jama peale! Raplas selle rahaga palju asjalikumaid asju teha.