19.4 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
ValladKehtna valdT4 tuulepargi rajamine tekitab kogukonnas mitmeid küsimusi

T4 tuulepargi rajamine tekitab kogukonnas mitmeid küsimusi

Tuuleparkide rajamise temaatika kogub Kehtna vallas tuure. Tänaseks on vähemalt kolme küla esindajad esitanud vallavalitsusele seisukohad, kus toovad välja mitmeid murekohti nii looduslikust kui ka inimlikust vaatevinklist.

Ühe tuulepargi rajamine piirkonda tähendab kogukonna jaoks suuri muutusi. Paljudel juhtudel tuleb maha võtta armsaks saanud mets, rajada uued juurdepääsuteed, ehitada välja vajalikud jaamad ja paigaldada hiiglaslikud tuulegeneraatorid.
Kehtna vallavalitsuse 2021. aasta oktoobrikuu avaliku arutelu protokollis seisab mustvalgel keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) järeldus, mille kohaselt ei ole spetsialistide sõnul Kehtna ümbruses, võttes arvesse nii asustusest kui ka looduslikest elupaikadest tingitud piiranguid, tuuleparkideks sobivaid alasid. Täna, kolm aastat hiljem on aga tuul pöördunud ning samad inimesed on seisukohal, et tuuleparkide rajamine on siiski võimalik. Kuigi Kehtna valda on planeeritud mitu tuuleparki, võtame täna fookusesse suurima, T4 ala, mis hõlmab Hiie, Haakla, Vastja ja Rõue küla. Kohaliku aktiivi sõnul ka Kärpla ja Kalbu küla, juhul kui vallal on plaan rajada maksimaalse võimaliku kõrgusega tuulikud.

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Villu
11. sept. 2024 23:57

Neid pannakse ju koguaeg püsti, kasu? Suur 0 !!!

Ettevotja
12. sept. 2024 11:21

Kohutav et pole veelgi saadud aru et nad on kasutud süsteemid. Holland loobus tuuleveskidest 1700ndil sest Watti aurumasina tuli. Põhjus : kui polnud tuult, polnud ka veski tegevust. Uued tuuleveskid vajavad kogu aeg toetuseks et fossiilkütte või tuumajaamad on tööl. Kui tuul rahuneb, on kohe vaja varuenergiat. Energia tootmises mingi kesk väärtusel pole vahet, elektrit on vaja toota 50 korda sekundis. Ja tuulenergia on ka pettus siin mõttes et nad veskid müüakse max energia numbritega et nüüd on 2MW veski. Fakt on et näiteks Soomes on 7000MW tuulenergiat ja homse prognoos on et toodang on alla 300MW (Finngrid). Peaks politseisse… Loe edasi »

Juhuu
12. sept. 2024 11:25

Loodan väga, et neid juba varsti püstitama hakatakse ja käivad ka väiksed vallad ajaga kaasas, mitte ei ela kuskil nõukogude ajas paigal. Pärnumaal on juba päris võimas see värk!

vaatleja
12. sept. 2024 17:28

Kõik on üks suur äri nagu iga asjaga. Pole need tuulikud ka keskkonna ja looma sõbralikud. Elekter ei odavnes vaid kallineb, sest me peame investeeringud kinni maksma. Paljud riigid on aru saanud nende mõtetusest.