7.2 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
SportArtur Altmets võitis meistritiitli

Artur Altmets võitis meistritiitli

27.-28. septembril toimus Kehala ringrajal Eesti meistrivõistluste viimane etapp „Superfinaalid“ driftis. Kohal olid peaaegu kõik Eesti sõitjad, aga ka külalisi Lätist ja Soomest.

SemiPro klassis oli kohal ka 15-aastane Artur Altmets ja RXT Drift Team. Võistlus tõotas tulla põnev, kuna üldtabeli esinelikul, kuhu ka Artur kuulus, olid punktivahed väga väikesed ja kaarte olid tulnud segama Läti parimad sõitjad. Ka ilmataat tegi oma, kostitades vaheldumisi vihma ja päikesega, mis muutis sõiduolud väga erinevaks ja raskeks.
Reedel alustati trenni- ja kvalifikatsioonisõitudega. Rada on Kehalas aeglane ja väga tehniline, mitme järsu tagasipöördega ehk nõelakaga. Juba trennist tulles oli Artur öelnud, et ilmamuutuste ja raja eripära tõttu on sõitmine üks korralik võitlus autoga ja head tunnet ei tulnud. Kvalifikatsiooni esimesest hinnatavast sõidust tuli 81 punkti, millega oldi kolmandal kohal. Teisele sõidule läks Artur kõike välja panema, kuid kahjuks sattus ette üks märjem rajalõik ja teine sõit hinnati nulliga. Neljas positsioon pärast kvalifikatsiooni viis otse edasi top 16 tandemsõitudesse.
Top 4 pidi Artur vastu võtma esimese kaotuse lõunanaabrilt Kirils Malinovskiselt, mis jättis ta finaalis sõitma kolmanda ja neljanda koha peale. Finaalsõidus tuli vastaseks Ahti Kurm. Esimene lahing oli tasavägine ja kohtunikud andsid kordussõidu, milles Artur oli kindlalt parem, kindlustades endale poodiumi kolmanda koha. Selle kolmanda kohaga oli Artur kindlustanud ka meistritiitli Eesti SemiPro karikaarvestuses.
Võistluse „Superfinaalid“ SemiPro klassi paremusjärjestus: 1. Randar Kajo, 2. Kirils Malinovskis, 3. Artur Altmets. Eesti 2024. aasta SemiPro klassi karikasarja paremusjärjestus: 1. Artur Altmets, 2. Randar Kajo, 3. Frank Passer.
Sõita on jäänud veel üks etapp Lätis, kus 5.-6. oktoobril toimub viimane Drift Baltic karikaetapp. Selles sarjas hoiab Artur hetkel teist kohta, aga punktivahed on väga väikesed. Praegustel andmetel on võistlusele SemiPro klassis registreerunud 63 sõitjat Balti riikidest ja mujaltki.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare