11.1 C
Rapla
Teisipäev, 22 okt. 2024
TarbijaRetseptidÕuna-porgandi-kaerahelbekook

Õuna-porgandi-kaerahelbekook

Ulvi Blande

Kaerahelvestest saab teha palju erinevaid toite ja küpsetisi. Kuna praegu on saada palju värskeid puu- ja köögivilju, paneme need kõik kokku. Retsepti leidsin kuskilt internetiavarustest, kus õpetati lihtsaid ja kiireid toite tegema. Retseptis ei olnud suhkrut ette nähtud, aga sisetunne ütles, et peaks lisama. Näpuotsaga lisasin ka soola.

Vaja läheb: 200 g (2 klaasi) kaerahelbeid, 2 spl suhkrut, 1 tl küpsetuspulbrit, 240 ml (1 klaas) piima, 3 muna, 1 porgand, 1 õun, 4 spl rosinaid, 50 g pähkleid.

Tee nii: Pane rosinad kuuma veega natukeseks ajaks ligunema. Peenesta kaerahelbed köögikombainis (võid proovida ka ilma peenestamata, näiteks kiirkaerahelvestega). Lisa küpsetuspulber ja piim. Sega läbi. Riivi porgand, tükelda õun ja pähklid. Lisa rosinad, porgand ja õun kaerahelveste massile. Sega läbi. Võta munad ja vispelda suhkruga kergelt läbi. Maitseks võid lisada ka natuke vanillisuhkrut. Lisa munasegu taignale, sega läbi. Kalla taigen õliga määritud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit.

Sellest kogusest saab väikese keeksivormi täie kooki.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare