2.2 C
Rapla
Pühapäev, 22 dets. 2024
TarbijaRetseptidJõulune peedi-toorjuusturull

Jõulune peedi-toorjuusturull

Ulvi Blande

Mõtlesin seekord pakkuda jõululauale midagi põnevamat ja ebatraditsioonilist. Peedi-toorjuusturulli on lihtne valmistada ja välja näeb see väga ilus. Mina asendasin kitsejuustu kreemjuustuga. Julgemad proovigu teha seda rulli kitsejuustuga.

Vaja läheb: 2-3 keedetud peeti, 100 g Castello küüslauguga pehmet määrdejuustu, 150 g Philadelphia toorjuustu (300 g pehmet kitsejuustu), maitsestamiseks musta pipart ja küüslaugupulbrit, peotäis pistaatsiapähkleid, natuke värsket peterselli.

Tee nii: Riivi peet peene riiviga. Sega kausis pehmed toorjuustud, lisa pipar ja küüslaugupulber. Tõsta 1/3 kõrvale. Võta väike osa riivitud peeti ja sega see 2/3 toorjuustuseguga, kuni koostisosad on täielikult segunenud.
Võta toidukile ja pane peedi- ja kitsejuustu segu kile peale, vajuta kile abil servad ja kogu mass siledaks. Määri peale peediga segatud toorjuustumass ja kõige peale mingi osa ilma peedita toorjuustu. Seejärel keera kile abil kõik tihedalt rulli. Mässi tihedalt kinni ja pane ööseks külmkappi tahenema.
Sega väikeses kausis hakitud petersell ja pistaatsiapähklid. Haruta tahenenud toorjuusturull kilest lahti ja puista üle ürdi-pähkliseguga, vajuta kergelt näpuotstega, et puru kinni jääks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare