3.3 C
Rapla
Neljapäev, 30 jaan. 2025

Mangotort

Ulvi Blande

Seekord oli eesmärk teha võimalikult vähese suhkruga kook, aga päris ilma ikka ei saanud. Kasutasin Salvesti ökomangopüreed.

Vaja läheb: 450-500 g mangopüreed, 200 g toorjuustu, 2 dl 35% rõõska koort, 2 spl suhkrut, 1 suur sidrun, 1 spl želatiini (või 8 lehte), 1 granaatõun, 1 apelsin. Põhja jaoks: 200 g Digestive küpsiseid, 2 spl kakaod, 50 g võid.

Tee nii: Kõigepealt valmista tordi põhi. Purusta küpsised ühtlaseks pudiks, lisa kakao ja sulatatud või. Sega läbi ja vajuta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Pane külmkappi tahenema.
Pane želatiin jaheda veega paisuma. Kui želatiin on paisunud, kuumuta veevannil kuni lahustumiseni. Lase natuke jahtuda, pigista hulka ka terve sidruni mahl.
Sega suures kausis mangopüree ja toasoe toorjuust. Vahusta rõõsk koor suhkruga ja sega ettevaatlikult mango-toorjuustusegu hulka. Kui soovid natuke magusamat, lisa suhkrut. Nüüd lisa tasakesi nõristades želatiin. Sega kõik läbi ja kalla mangosegu küpsisepurupõhjale ning pane kook järgmise päevani külmkappi tarretuma.

Kaunista granaatõunaseemnete ja apelsiniga.
PS: Sega granaatõunaseemned mangomassi sisse ja saad huvitava välimusega tordi.

Idee: Nami-Nami.ee

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare